Close
Kiderült, mi az az öt hely, amit a legeslegjobban imádnak a magyarok Horvátországban

Kiderült, mi az az öt hely, amit a legeslegjobban imádnak a magyarok Horvátországban

És az is, hogy valami elképesztően népszerű volt idén nyáron is a déli szomszédunk. Mondjuk a top öt horvát úti célt és azt, mit jelent ez a népszerűségi boom számokban!

Csaknem harmadával nőtt a Horvátországba látogató magyarok száma: az idei év első nyolc hónapjában 27 százalékkal több magyar járt Horvátországban, mint tavaly, a vendégéjszakák száma pedig 19 százalékkal növekedett 2021-hez képest, közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója.

Ivana Herceg elmondta:

augusztus végéig 522 ezer magyar vendég 2732 ezer éjszakát töltött az adriai államban. Tavaly az év első nyolc hónapjában közel 410 ezer magyar turista esetében 2302 ezer vendégéjszakát regisztráltak.

A rekordévnek számító 2019-ben ugyanebben az időszakban 568,7 ezer magyar turista 2952 ezer éjszakán át tartózkodott Horvátországban. Az időarányos adatok mindössze 7-8 százalékkal maradnak el az akkori kimagasló számoktól.

És mit szerettünk legjobban Horvátországban? Nos, a top öt legnépszerűbb magyar régió a Kvarner-öböl térsége, amelyet az Isztriai-félsziget, majd Zadar, Split és Sibenik követ. Településeket illetően pedig Crikvenica, Vir és Rovinj volt a leglátogatottabb a magyarok körében.

Ivana Herceg hozzátette még: szeptember 15-ig további harmincezer magyar utazott Horvátországba, ahol 170 ezer éjszakát töltöttek. Ezek az adatok 62 és 50 százalékos emelkedést mutatnak 2021-hez képest.

A korábbi közlések szerint 2021 egészében több mint 450 ezer magyar turista 2,5 millió vendégéjszakát töltött az adriai országban, ez a vendégszámban az előző évhez képest 103 százalékos, a vendégéjszakákban pedig 90 százalékos bővülést jelentett. A 2019-es rekordévben 644 ezer magyar vendég csaknem 3,3 millió éjszakát maradt Horvátországban.

(Fotók: Getty, forrás: MTI)

úti cél | adria | Horvátország | adriai tenger | nyaralás

FOLYTASD EZZEL

Óriási papírmasépatkány parádézott végig Velencében: megkezdődött a karnevál!

Ezért tedd be a cipődet a szálloda széfjébe

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram