Close
Kiderült, melyik a magyarok kedvenc kastélya

Kiderült, melyik a magyarok kedvenc kastélya

Rekordszámú látogatót fogadtak a magyar várak és kastélyok idén nyáron, közülük is kiemelkedik nem is csak egy, hanem öt nagy kedvenc.

Ezeket a gyönyörű műemlékeket tényleg nehéz nem szeretni: elképesztően sok látogatót fogadtak a várak és a kastélyok Magyarországon: májustól augusztus végéig több mint 310 ezren látogatták meg a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. műemléki helyszíneit.

Tavaly májustól számítva, vagyis a járványügyi korlátozások megszűnése óta másfélszeresére nőtt a látogatottság, és idén minden eddiginél több érdeklődő volt kíváncsi Magyarország épített örökségére. 2021 egészéhez képest a nyár végéig hetven százalékos az emelkedés, a 2020 januárjában elfogadott értékesítési stratégia bevezetése óta már több mint egymillió látogatójuk volt.

A látnivalók közül kiemelkedik a magyarok kedvenc, leglátogatottabb kastélya, a havonta több tízezer érdeklődőt fogadó tatai Esterházy-kastély és a nádasdladányi Nádasdy-kastély, de nagyon népszerű az edelényi kastélysziget, a füzérradványi Károlyi-kastély, valamint a siroki vár is.

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram koordinációjában a NÖF Nonprofit Kft. folyamatosan újít föl kastélyokat és várakat, a harminc projekthelyszínből tizennégyet üzemeltet is. Jelenleg húsz műemléképület látogatható a társaság portfóliójából.

Tavaly a tatai, a füzérradványi és a nádasdladányi kastély mellett megnyitották a szögligeti Szádvárat, Sümegen a Püspöki Palotát, valamint Bajnán a Sándor-Metternich-kastélyt.

Idén Majkon a kamalduli remeteség, a rendkívüli látogatottságnak örvendő szabadkígyósi Wenckheim-kastély, valamint a dobai Somló-vár vált látogathatóvá, az év végéig pedig még átadják a nagyvázsonyi Kinizsi-várat, a szigetvári várat, valamint a Festetics-kastélyt Dégen, ahol az egyedülálló angolpark most is látogatható.

(Forrás: MTI, fotók: Facebook hivatalos oldalak)

esterházy kastély | vár | magyarország | nádasdy-kastély | károlyi-kastély

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram