Close
Érdekes dolgok derültek ki a magyarok utazási szokásairól

Érdekes dolgok derültek ki a magyarok utazási szokásairól

A Kiwi.com friss reprezentatív kutatásából az derült ki, hogy a magyarok háromnegyede szeretne utazni a hidegebb hónapokban.

Az utazási technológiai vállalat azonban nemcsak nálunk, hanem több közép-európai országban (Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Románia) is felmérte azt, hogy a gazdasági nehézségek milyen hatással vannak a polgárok utazási terveire. Ebből az derült ki, hogy a régióból Magyarországon a legkisebb azoknak az aránya, akik az inflációtól függetlenül oda utaznak, ahová szeretnének.

A felmérés szerint a magyarok többsége az utazás érdekében hajlandó lenne lemondani egyes kiadásokról.

A megkérdezettek fele a technológiai beruházásokon spórolna, de sokan a külső programokról is lemondanának az utazás érdekében – így inkább otthon találkoznának a barátaikkal éttermek, bárok helyett. A megkérdezettek több mint harmada inkább meleg ruhát venne fel otthon, csak hogy a kisebb rezsiköltségek miatt több pénzük maradjon utazni, de felkapott spórolási stratégia még a hibás készülékek megjavítása, valamint az, hogy kevesebb fast fashion termékeket vásárolnak.

A felmérés szerint az elszálló infláció nem törte meg a magyarok utazási vágyát, arra viszont nagy hatással van, hogy hová, hogyan és mennyi időre utaznának.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: 24.hu)

 

magyarország | felmérés | magyar | utazás

FOLYTASD EZZEL

Középkori mesevilágba repít a kőkunyhók falva Olaszországban

Kiderült, melyek az Egyesült Királyság kedvenc és legtöbbet kritizált látványosságai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram