Close
Még szavazhatsz, hogy melyek legyenek Magyarország legjobb borai

Még szavazhatsz, hogy melyek legyenek Magyarország legjobb borai

A Vince díj közönségszavazásán 2021 legkiválóbb hazai borait, páralatait és borbárjait keresik. A szakmai és közéleti zsűri mellett idén a borfogyasztók is lehetőséget kapnak arra, hogy nyolc kategóriában nyolcvannégy tétel közül voksoljanak a kedvenceikre. 

Kóstoltál az elmúlt egy évben olyan borokat, amelyekre azóta is emlékszel? Jártál olyan borászatban, ahol igazán jól érezted magad? Beszélgettél már személyesen olyan borásszal, akiknek a munkáját nagyra tartod? El sem tudsz képzelni egy ünnepet a pezsgő nélkül, amit a családból mindenki szeret?

Az egész országot szavazásra hívja a Vince díj, itt a lehetőség, hogy megkeresd ezeket a számodra emlékezetes tételeket a listán, és szavazatoddal hozzájárulj a borkészítők és vendéglátásban dolgozók munkájának elismeréséhez. Az online szavazás csupán pár perc, de lehet, pont ez a pár kattintás hozza el kedvenceidnek november 5-én a Vince díjat.

Különlegességek a shortlisten

“A kialakult shortlist jól reprezentálja a minőségi és az elérhető borok arányát Magyarországon. Kis, közepes és nagyobb pincészetek egyaránt megtalálhatóak a listán mindegyik borvidékről, a tételek között kevésbé ismert borok is szerepelnek, és nem hiányoznak a hazai és nemzetközi szinten díjazott borok sem” mondta Vancsik Ivett, a Vince Magazin főszerkesztője. Ilyen például merlot kategóriában a Jammertal Borpince 2015-ös Cassiopeia Merlot-ja, amely júliusban megszerezte a vörösborok között a Concours Mondial de Bruxelles 2021 abszolút első helyét, vagy az Eszterbauer Borászat többszörösen aranyérmes 2017-es Tivald Cabernet Sauvignon-ja.

A listán jelöltek között olyan borkülönlegességek is helyet kapnak, mint  a Gyukli Pince 2019-es Solaris Biója, amely egy rendkívül ritka, gombás betegségeknek ellenálló, korai érésű szőlőfajtából készül. A Mészáros Borház 2018-as Grandiózus Malbec-je, ami bármelyik nemzetközi társaival is felvenné a versenyt, vagy az egyik legrégebbi pezsgőkészítési eljárással készült, pét-nat Pink Kékfrankos 2020 egy kisebb pincészettől, a Hoop Winestól.

A shortlist szakmai és közéleti zsűrije

A shortlisten szereplő borok kiválasztásában neves hazai borszakértők és ismert közéleti személyiségek is részt vettek. A szakmát többek között Romsics László, a Vince szakmai lektora, Zilai Zoltán, a Budapest Borfesztivált is szervező cég ügyvezetője és a Magyar Bor Akadémia elnöke, Herczeg Ágnes borszakértő, Mészáros Gabriella, a Borkollégium alapítója, számos szakkönyv szerzője és Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus és tanácsadó képviselte.

Közéleti nagykövetként Eke Angéla, Csányi Sándor, Juhász Anna, Kárai Dávid, Lakatos Márk, Miklósa Erika, Szauer Judit, Szentesi Éva és Vitáris Iván is jelölt kedvenceket.

Eredményhirdetés

Magyarország kedvenc borait november 5-én, a Vince Gálán, ünnepélyes keretek között hirdetik ki az ötcsillagos Marriott Hotelben. November 5–6-án pedig 14 és 22 óra között ugyanitt kóstolókkal és workshopokkal várnak minden érdeklődőt.

A kedvenc borokra ide kattintva lehet szavazni.

szavazás | magyarország | Vince-díj | borai | legjobb

FOLYTASD EZZEL

Bajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok

Egyszerű trükkök, amivel több fehérjét vihetsz be a szervezetedbe

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram