Close
Ezek voltak idén Magyarország legszebb szőlőbirtokai

Ezek voltak idén Magyarország legszebb szőlőbirtokai

Szeptember 29-én, a Fióka Étterem és Borbárban, szűk körben megrendezett díjátadón kihdrdették a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2020. évi kiírásának győzteseit – olvashatjuk a Bor és Piac szaklap közleményében.

A versenyt a Bor és Piac szaklap 2012 óta minden év tavaszán kihirdeti, az idei verseny első, internetes fordulójában közel százharminc birtok képviseltette magát – a verseny ezen szakaszában a borkedvelő közönség szavazhatott a birtokokra a www.borespiac.hu weboldalon. A közönségszavazás lezárása után kis-, közép- és nagybirtok kategóriában három-három pályázó jutott a döntőbe.

A Bodri Pincészet. Forrás: borespiac.hu

Ezt a kilenc birtokot látogatta végig a verseny szakértő zsűrije, majd a Bor és Piac szerkesztősége által kialakított százpontos rendszerben, titkos szavazással döntött a győztesekről.

Az idei kiírásban a Szekszárdi borvidék igencsak dominált, hiszen a kilenc döntősből hatot ez a régió adott, így talán nem meglepő, hogy két kategóriában is szekszárdi lett a győztes, a harmadik aranyérmes pedig a Tokaji borvidékről került ki.

A kisbirtok kategória győztese: Dobogó Pincészet (Tokaj), második helyezett a Tringa Borpince (Szekszárd), harmadik pedig a Cseri Pincészet (Nyúl, Pannonhalmi borvidék) lett.

Forrás: Dobogó Pincészet Facebook-oldala
A Dobogó Pincészet. Forrás: borespiac.hu

A középbirtok kategória győztese: Eszterbauer Borászat, második helyezett a Vesztergombi Pince, harmadik a Hetényi Pincészet lett – mindhárom pincészet a Szekszárdi borvidéken található.

Az Eszterbauer Borászat. Forrás: borespiac.hu
Az Eszterbauer Borászat. Forrás: borespiac.hu

A nagybirtok kategória győztese: Bodri Pincészet (Szekszárd) lett, a második helyezett a Koch Borászat (Borota, Hajós-Bajai borvidék), a harmadik pedig a Schieber Pincészet (Szekszárd).

A Bodri Pincészet. Forrás: borespiac.hu
A Bodri Pincészet birtoka. Forrás: rekontir.com
A Bodri Pincészet. Forrás: rekontir.com

Az eredményhirdetés után természetesen borkóstoló következett, így a negyvenfős közönség megbizonyosodhatott arról, hogy a kilenc pincészetet nemcsak az impozáns szőlőbirtoka miatt, hanem a borfelhozataláért is érdemes felkeresni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Bor és Piac)

Bodri Pincészet | Tokaji borvidék | Szekszárd | Schieber Pincészet | nyúl

FOLYTASD EZZEL

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Ezek Európa legjobb úti céljai, ha legurítanánk néhány korsó sört

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom