Close
Fantasztikus magyar siker: megvan az első Michelin-csillagos vidéki étterem

Fantasztikus magyar siker: megvan az első Michelin-csillagos vidéki étterem

Idén először Magyarország egészéről közölt étteremlistát a Michelin kalauz. A csillagokat egy látványos díjátadón osztották ki november 3-án a Millenárison. A magyar éttermek sikere hatalmas jelentőségű, hiszen így az egész ország konyhaművészeti kínálata felkerül a nemzetközi térképre, ami egy újabb mérföldkövet jelent a hazai turizmus és gasztronómia fejlődésében.

Az év legjobban várt gasztronómiai eseményén a korábbi évekkel ellentétben nemcsak a fővárosi éttermek kerültek a figyelem középpontjába, hanem

idén első alkalommal a vidékiek is.

Ahogyan arról a Roadster korábban már beszámolt, a Michelin már 2022. áprilisban bejelentette, hogy egész Magyarországra kiterjeszti felmérését, és nemzeti válogatást tesz közzé.

A Millenárison megrendezett díjátadón ma be is mutatta a Michelin új magyar kalauzát, amelyben több új Michelin-csillagos étterem is szerepelt és kiderült az is, kik tudták megtartani korábban már megszerzett csillagaikat.

Két csillagos éttermek:
Platán (Tata)
Stand

Egy csillagos éttermek:
42 étterem (Esztergom)
Babel
Borkonyha
Costes
Essencia
Rumour
Salt

Zöld csillagos éttermek:
Almalomb
Graefl Major
Onyx Műhely
Salt

Bib Gourmand ajánlás (jó ár-érték arány):
Anyukám mondta
Casa Christa
Kistücsök
Macok
Mór24
Sparhelt

Fiatal séf díj: Mizsei János, Mák
Szívélyes vendéglátás-díj: Kvasznica Ferenc és Marjai Flóra, Pajta
Sommelier-díj: Langó Tamás, Clarisse

Ajánlott éttermek:
67 Sigma, Székesfehérvár
84 Bisztró, Kapolcs
A Konyhám Stúdió 365, Fonyód
Alabárdos, Szeged
Alkimista Kulináris Műhely, Szeged
Almalomb, Hosszúhetény
Arany Kaviár, Budapest
Avalon, Miskolc
Clarisse, Tura
Costes Downtown, Budapest
FELIX Kitchen & Bar, Budapest
füge, Tihany
Graefl Major Kétútköz, Poroszló
Hoppá! Bistro, Budapest
Horgonyzó Kisvendéglő, Tiszalök
Hosszú Tányér, Hosszúhetény
IKON, Debrecen
Kővirág, Köveskál
Kreinbacher Birtok, Somlóvásárhely
LAMAREDA, Győr
Laurel, Budapest
Lokal47, Kéthely
Mák, Budapest
Morzsa, Pécs
Natura Hill, Zebegény
Neked Főztem, Zánka
Nobu Budapest, Budapest
Onyx Műhely, Budapest
Öreg Prés, Mór
Pajta, Őriszentpéter
Pasztell, Budapest
Platán Bisztró, Tata
Rézmozsár, Kiskunhalas
Rókusfalvy Fogadó, Etyek
Rutin, Budaörs
Sauska 48, Villány
Spago by Wolfgang Puck, Budapest
St. Andrea, Budapest
Stand25 Bisztró, Budapest
Textúra, Budapest
Tihanyi Vinarius, Tihany
Umo, Budapest
Végállomás Bistro&Wine, Miskolc
Víg Molnár Csárda, Csopak
Villa Kabala, Szigliget
Zelna Borbár és Vinotéka, Balatonfüred
Zip’s, Miskolc

Mint ismert, a francia étteremkalauz több mint százéves múltra tekint vissza, fennállása óta világszerte több mint negyven országban, mintegy harmincezer létesítményt értékelt a kiemelkedő minőséget helyezve előtérbe. Ennek is köszönhető, hogy a mai napig ez számít a legrangosabb gasztronómiai elismerésnek. A Michelin inspektorainak kiléte ismeretlen, az azonban biztos, hogy az elmúlt egy évben több alkalommal is visszatértek Magyarországra, hogy megkeressék a legjobb vendéglátóhelyeket, a nagy hagyományokra visszatekintő, egységes módszertan szerint.

(Fotók: Getty Images)

michelin csillagos séf | michelin-csillag | Michelin | michelin kalauz | magyarország

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram