Close
Már júniustól fogadhatnak külföldieket a spanyolok, de csak bizonyos országokból

Már júniustól fogadhatnak külföldieket a spanyolok, de csak bizonyos országokból

Spanyolországban biztonságos turisztikai folyosó megnyitásán dolgoznak, amely lehetővé tenné, hogy az ország egyes térségei már júniusban fogadhassanak turistákat külföldről.

Reyes Maroto turizmusért felelős miniszter elmondta, hogy az eddigi elképzelések szerint a Kanári- és a Baleár-szigetekre június közepétől érkezhetnének vendégek Németországból és a skandináv országokból. “Fontos figyelembe venni a kibocsátó országok járványügyi helyzetét. Éppen ezért a brit turisták nem szerepelnek ebben a tervben, noha általában minden évben a szigetországból látogatnak a legtöbben Spanyolországba” – közölte Maroto.

A Kanári-szigetek közül El Hierro, La Gomera és La Graciosa, illetve a Baleár-szigetek közül Formentera jövő hétfőn már a járványügyi korlátozások enyhítésének utolsó, hármas fázisát kezdheti meg. Várhatóan két hét múlva teljesen feloldják az intézkedéseket, a többi sziget egy hét csúszással követheti az élmezőnyt.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

 

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom