Close
Már júniustól fogadhatnak külföldieket a spanyolok, de csak bizonyos országokból

Már júniustól fogadhatnak külföldieket a spanyolok, de csak bizonyos országokból

Spanyolországban biztonságos turisztikai folyosó megnyitásán dolgoznak, amely lehetővé tenné, hogy az ország egyes térségei már júniusban fogadhassanak turistákat külföldről.

Reyes Maroto turizmusért felelős miniszter elmondta, hogy az eddigi elképzelések szerint a Kanári- és a Baleár-szigetekre június közepétől érkezhetnének vendégek Németországból és a skandináv országokból. “Fontos figyelembe venni a kibocsátó országok járványügyi helyzetét. Éppen ezért a brit turisták nem szerepelnek ebben a tervben, noha általában minden évben a szigetországból látogatnak a legtöbben Spanyolországba” – közölte Maroto.

A Kanári-szigetek közül El Hierro, La Gomera és La Graciosa, illetve a Baleár-szigetek közül Formentera jövő hétfőn már a járványügyi korlátozások enyhítésének utolsó, hármas fázisát kezdheti meg. Várhatóan két hét múlva teljesen feloldják az intézkedéseket, a többi sziget egy hét csúszással követheti az élmezőnyt.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

 

spanyolország | külföldeik | turisták | feltételek | beutazás

FOLYTASD EZZEL

Öt gyönyörű közép-kelet európai város, ahová legalább egyszer el kell utazni

Nem mondanak le a tömeges megfigyelésről az uniós országok

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram