Close
A thaiföldi nemzeti parkok tanultak a koronavírustól, és pihenni küldhetik a természetet

A thaiföldi nemzeti parkok tanultak a koronavírustól, és pihenni küldhetik a természetet

A thai parkok fontolóra veszik az éves pihentetést, hogy így segíthessenek a vadvilágon.

Egyszerűen nem hiányoztunk a parkokból. Az emberi jelenlét csak megzavarja a vadon élő állatok mindennapjait. A koronavírus-járvány miatti lezárt területekhez hozzátartoztak a nemzeti parkok is, melyekből Thaiföldön százharminchármat jegyeznek. A ritkán megjelenő állatok élvezték a legjobban, hogy elmaradtak a látogatók.

Több szumátrai szérót, maláj medvét, ritka halfajokat és palackorrú delfint észleltek a dolgozók, mint valaha. A thaiföldi minisztérium nemzeti parkokkal, vadvilággal és növényvédelemmel foglalkozó részlege felvetette az ötletet, hogy kötelező legyen éves szinten a két hónapos leállás. Erről a parkoknak tervezetet kell benyújtaniuk, és hamarosan döntenek is az ügyben. Olyan szerencsés mellékhatása ez a koronavírus-járvány miatti lassításnak, amire a világon még nagyon sok helyen szükség lenne.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

post covid | nemzeti park | post-korona | természetvédelem | élővilág

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Elképesztő mennyiségű magyarországi utasra számít a Wizz Air

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom