Close
Máris megosztja Londont az új Müpája, pedig még meg sem épült

Máris megosztja Londont az új Müpája, pedig még meg sem épült

Ilyenek ezek a kortárs építészek, mindig csak a bajt keresik.

Természetesen viccelünk, de gondoljunk csak a Sydney Operaházra, a hamburgi Elbphilharmonie, és most az új londoni koncertközpont mind ellenérzéseket váltottak ki a városlakók egy jelentős részében. A héten mutatták be a 328 millió eurós beruházással készülő épületet, amely a londoni szimfonikusok új otthona lesz A Diller Scofidio és Renfro által tervezett, elcsavart piramis formájú épület azonban messze nem tűnik olyan megosztónak, mint egy másik friss és szintén Londonhoz köthető koncepció, a novemberben bemutatott Foster and Partners által tervezett Tulipán.

A furcsa tragikomédiává silányult Brexit-kérdés miatt az angol fővárosnak, sőt az egész országnak vannak komolyabb gondjai is, mint egy új koncertterem, ami ráadásul szerintünk teljesen rendben van.

london | renfro | koncertterem

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram