Close
Második virágkorát éli ez a csodaszép francia pajtaház

Második virágkorát éli ez a csodaszép francia pajtaház

Régi kövekből rakták újra varázslatosan ezt a dél-franciaországi nyári lakot. Hófehérebb már nem is lehetne!

Ha ennél is világosabb lenne, talán minden vonala eltűnne ennek a francia nyaralónak, és egy finom pasztelles színpaletta maradna a helyén. A Studio XM építésze, Timothee Mercier alakította át teljes körűen ezt az eredetileg pajtaként funkcionáló épületet Vaucluse-ben, szülei számára. A provence-i régió bámulatosan szép: széles borvidékek, levendularétek és csendes falvak pettyezik Vaucluse-t, ezért az építész is a helyi esztétikai normáknak megfelelően újította fel és alakította át nyári rezidenciává ezt a pajtaépületet.

Mind a külső, mind a belső megtervezésekor az építész egy kedves és intim nyaraló kialakítására törekedett, ami nem nagyzoló, hanem épp diszkrét bájában van az ereje. Néhány élénk színfolttól eltekintve a ház a világos pasztellek Mekkája: minden bútor, dizájntárgy és a falak is lágyságot sugároznak.

Fából leginkább tölgyet használt az építész, a dizájntárgyak közt több francia és olasz niche-márka is szerepel, de vannak olyan bútorok is, melyeket bolhapiacon vásárolt a tervező.

Az összkép pedig egy csodálatosan meghitt nyaraló, ahol mi is könnyedén el tudnánk képzelni magunkat egy finom helyi roséval a kezünkben, nézve a levendulaföldek mögött lebukó napot.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Simone Bossi)

nyári lak | francia | építészet | nagy sztori | Pajta

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram