Close
Második virágkorát éli ez a csodaszép francia pajtaház

Második virágkorát éli ez a csodaszép francia pajtaház

Régi kövekből rakták újra varázslatosan ezt a dél-franciaországi nyári lakot. Hófehérebb már nem is lehetne!

Ha ennél is világosabb lenne, talán minden vonala eltűnne ennek a francia nyaralónak, és egy finom pasztelles színpaletta maradna a helyén. A Studio XM építésze, Timothee Mercier alakította át teljes körűen ezt az eredetileg pajtaként funkcionáló épületet Vaucluse-ben, szülei számára. A provence-i régió bámulatosan szép: széles borvidékek, levendularétek és csendes falvak pettyezik Vaucluse-t, ezért az építész is a helyi esztétikai normáknak megfelelően újította fel és alakította át nyári rezidenciává ezt a pajtaépületet.

Mind a külső, mind a belső megtervezésekor az építész egy kedves és intim nyaraló kialakítására törekedett, ami nem nagyzoló, hanem épp diszkrét bájában van az ereje. Néhány élénk színfolttól eltekintve a ház a világos pasztellek Mekkája: minden bútor, dizájntárgy és a falak is lágyságot sugároznak.

Fából leginkább tölgyet használt az építész, a dizájntárgyak közt több francia és olasz niche-márka is szerepel, de vannak olyan bútorok is, melyeket bolhapiacon vásárolt a tervező.

Az összkép pedig egy csodálatosan meghitt nyaraló, ahol mi is könnyedén el tudnánk képzelni magunkat egy finom helyi roséval a kezünkben, nézve a levendulaföldek mögött lebukó napot.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Simone Bossi)

FOLYTASD EZZEL
A világ egyik legmeghatározóbb építészportálja méltatja a Magyar Zene Házát
New York és Koppenhága legstílusosabb konyhái rabolják el a budapestiek szívét
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom