Close
Zihuatanejóra tekint ez a drámaian szép mexikói villa

Zihuatanejóra tekint ez a drámaian szép mexikói villa

Erre a páratlan mexikói rezidenciára semmilyen pozitív jelző nem túlzás.

A Casa Z névre keresztelt nyaralót a Zozaya építésziroda tervezte, és hát mind az épület, mind pedig a panoráma annyira pazar, hogy még mindig keressük a jelzőket. A – maradjunk egyelőre annyiban, hogy – csodálatos ház Zihuatanejo fölött épült, és egy meredek domboldalról tekint a Csendes-óceánra. A ház kialakításánál fontos volt, hogy a meleg klímát a lehető legjobban élvezhessék a tulajdonosok, és tágas társasági tereket alakítsanak ki, minimalista felfogásban.

Terméskőfal és bambusz borítja a házat utcafrontról, ahonnan csupán a nyaraló egy kis szelete látszik: a lényeg a belépés után érkezik meg, ahogy a szemünk elé tárul a panoráma. A négyszázhetven négyzetméteres rezidenciában amerikaikonyhás nappali és étkező nyílik a tágas teraszra, ahonnan egy feszített víztükrös medencében úszkálva nézhetjük az alattunk ringó óceánt. A kültéri fabútorok és élénk vegetáció pedig remekül illik a ház elöl hagyott szerkezeti elemeihez.

A háromszintes nyaraló mindegyik szintjén kialakítottak hálókat és vendégszobákat, a szabálytalan falak pedig nagyon hangulatosan hozzák a trópusi esztétikát és a kézzel megmunkáltság otthonos érzését.

A legfelső emeletre betonlépcső vezet fel: ott található a fő hálószoba, és az a ház legmagasabb pontja is, ahol úgy érezhetjük magunkat, mintha repülnénk.

A ház egyszerre képviseli a modern luxust és hagyományosan trópusi elemeket, miközben tökéletes harmóniában van a természettel és a fantasztikus tájjal. Egyszóval sokért nem adnánk, ha itt tölthetnénk az elkövetkezendő hónapokat!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Rafael Gamo) 

panoráma | feszített víztükör | ház | dizájn | luxusvilla

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Hat csodás hely Magyarországon, ahol újjászülethetsz

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram