Close
Kiderült, hol kell és hol nem kell maszkot hordanunk, és az is, mikor tetőzhet itthon a járvány

Kiderült, hol kell és hol nem kell maszkot hordanunk, és az is, mikor tetőzhet itthon a járvány

A Kormányinfón elhangzott bejelentésekről jöttek további információk.

A tegnapi Kormányinfón friss bejelentés érkezett: mindenhol kötelező lesz a maszkviselés péntek éjféltől. A bejelentéssel kapcsolatban pedig most kiderült, mire értendő ez a mindenhol, és melyek azok a helyek, ahol továbbra sem kell maszkot hordani.

Tehát szombattól kötelező a maszk használata például az üzletekben vásárláskor, a bevásárlóközpontokban, a levéltárakban, a múzeumokban, a színházakban, mozikban, illetve a közigazgatási szerv ügyfelek részére nyitva álló területén. Már korábban döntöttek a kötelező maszkhasználatról a tömegközlekedésben, ez továbbra is fennmarad, valamint a fürdőkben is kötelező lesz a maszkhasználat, és a védettségit is nézik majd.

A szolgáltatások tekintetében mindenhol kötelező a maszk viselése, ahol egy üzlethelyiségben rendszeresen öt főnél többen tartózkodnak. Itt külön nem tértek ki a vendéglátóhelyekre vonatkozó szabályozásokra, valószínűleg ez még a hétvége környékén szintén kiderül.

Az iskolákban az igazgatókat jogosítják fel, hogy döntsenek a maszkviselésről, valamint a maszkhasználat alól kivételt jelentenek az irodák és a sportolás céljára szolgáló helyiségek. Emellett továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni az ötszáz főnél nagyobb rendezvényeket.

A Kormányinfón a friss járványadatokat ismertetve azt mondták, a matematikusok előrejelzései szerint november végén, december elején tetőzhet a koronavírus-járvány negyedik hulláma. Ehhez hozzátették, hogy,

habár minden ilyen előrejelzés kockázatos, sokan azt mondják, hogy már egy héten belül tetőzhet a járvány.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Műfenyő vagy igazi? Így lesz fenntarthatóbb a karácsony
Egy kicsit megint megkönnyeztük a Müpa karácsonyi kisfilmjét
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom