Close
Kiderült, hol kell és hol nem kell maszkot hordanunk, és az is, mikor tetőzhet itthon a járvány

Kiderült, hol kell és hol nem kell maszkot hordanunk, és az is, mikor tetőzhet itthon a járvány

A Kormányinfón elhangzott bejelentésekről jöttek további információk.

A tegnapi Kormányinfón friss bejelentés érkezett: mindenhol kötelező lesz a maszkviselés péntek éjféltől. A bejelentéssel kapcsolatban pedig most kiderült, mire értendő ez a mindenhol, és melyek azok a helyek, ahol továbbra sem kell maszkot hordani.

Tehát szombattól kötelező a maszk használata például az üzletekben vásárláskor, a bevásárlóközpontokban, a levéltárakban, a múzeumokban, a színházakban, mozikban, illetve a közigazgatási szerv ügyfelek részére nyitva álló területén. Már korábban döntöttek a kötelező maszkhasználatról a tömegközlekedésben, ez továbbra is fennmarad, valamint a fürdőkben is kötelező lesz a maszkhasználat, és a védettségit is nézik majd.

A szolgáltatások tekintetében mindenhol kötelező a maszk viselése, ahol egy üzlethelyiségben rendszeresen öt főnél többen tartózkodnak. Itt külön nem tértek ki a vendéglátóhelyekre vonatkozó szabályozásokra, valószínűleg ez még a hétvége környékén szintén kiderül.

Az iskolákban az igazgatókat jogosítják fel, hogy döntsenek a maszkviselésről, valamint a maszkhasználat alól kivételt jelentenek az irodák és a sportolás céljára szolgáló helyiségek. Emellett továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni az ötszáz főnél nagyobb rendezvényeket.

A Kormányinfón a friss járványadatokat ismertetve azt mondták, a matematikusok előrejelzései szerint november végén, december elején tetőzhet a koronavírus-járvány negyedik hulláma. Ehhez hozzátették, hogy,

habár minden ilyen előrejelzés kockázatos, sokan azt mondják, hogy már egy héten belül tetőzhet a járvány.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

tetőzés | oltás | hír | járvány | védettség

FOLYTASD EZZEL

Regényzene készült az Utas és holdvilág című klasszikushoz

Így befolyásolja az energiaválság a magyarok idei karácsonyi költéseit

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram