Kiderült, hol kell és hol nem kell maszkot hordanunk, és az is, mikor tetőzhet itthon a járvány

A Kormányinfón elhangzott bejelentésekről jöttek további információk.

A tegnapi Kormányinfón friss bejelentés érkezett: mindenhol kötelező lesz a maszkviselés péntek éjféltől. A bejelentéssel kapcsolatban pedig most kiderült, mire értendő ez a mindenhol, és melyek azok a helyek, ahol továbbra sem kell maszkot hordani.

Tehát szombattól kötelező a maszk használata például az üzletekben vásárláskor, a bevásárlóközpontokban, a levéltárakban, a múzeumokban, a színházakban, mozikban, illetve a közigazgatási szerv ügyfelek részére nyitva álló területén. Már korábban döntöttek a kötelező maszkhasználatról a tömegközlekedésben, ez továbbra is fennmarad, valamint a fürdőkben is kötelező lesz a maszkhasználat, és a védettségit is nézik majd.

A szolgáltatások tekintetében mindenhol kötelező a maszk viselése, ahol egy üzlethelyiségben rendszeresen öt főnél többen tartózkodnak. Itt külön nem tértek ki a vendéglátóhelyekre vonatkozó szabályozásokra, valószínűleg ez még a hétvége környékén szintén kiderül.

Az iskolákban az igazgatókat jogosítják fel, hogy döntsenek a maszkviselésről, valamint a maszkhasználat alól kivételt jelentenek az irodák és a sportolás céljára szolgáló helyiségek. Emellett továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni az ötszáz főnél nagyobb rendezvényeket.

A Kormányinfón a friss járványadatokat ismertetve azt mondták, a matematikusok előrejelzései szerint november végén, december elején tetőzhet a koronavírus-járvány negyedik hulláma. Ehhez hozzátették, hogy,

habár minden ilyen előrejelzés kockázatos, sokan azt mondják, hogy már egy héten belül tetőzhet a járvány.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

oltás | maszkhordás | járvány | vírus | covid

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom