Close
Matthew McConaughey bourbont kíván, Ryan Reynolds inkább gint

Matthew McConaughey bourbont kíván, Ryan Reynolds inkább gint

Bőven van olyan híresség, aki szakmája és a különböző reklámfelkeresések mellett csak úgy hobbiból önálló márkát alapít, legyen az divatmárka (Jay-Z és a Rocawear, vagy Rihanna és a Fenty), szépségipari (Jessica Alba és a The Honest, Christiano Ronaldo és a CR Fragrances), vagy akár gasztro-franchise, mint Robert de Niro Nobuja. Elvégre így a brandek nem a nulláról indulnak, mögöttük áll maga a világsztár, aki szép kis reklámértékkel bír. Persze mindez nem garancia a sikerre, hisz tudunk akcióhős becsődölt étterméről, és a britek egyik kedvenc séfje sem éli a legfelhőtlenebb évét, de szerencsés lehet az ismerős arc, és egy bármilyen termék együttállása.

A szeszes italok világa egyre izgalmasabb, minden világvárosban van olyan különleges bár, ahol a legismertebb spiriteken felül jócskán találkozhatunk extrém ízekkel, saját tinktúrákkal, eszenciákkal, vagy limitált italokkal. Esetleg olyan rumokkal, ginekkel, akár tequilákkal, melyek nem százhúsz éves titkos családi recept alapján készülnek, hanem márka a kedvenc színészünké, zenészünké – a legjobb kortyokat maga George Clooney vagy Ryan Reynolds szavatolja.

A komikus vodkája – Dan Aykroyd és a Crystal Head vodka

2008-ban debütált a hozzáadott felesleges adalékanyagoktól mentes 40%-os vodka, amit a Szellemirtók színésze és barátja, John Alexander álmodott meg. Kedvenc közös legendájuk a tizenhárom kristálykoponya misztériuma, így stílszerű volt a névadás és a milánói üvegműhelyben készülő impozáns palack is. Az italt egy úgynevezett Herkimer gyémánton keresztül is szűrik.

Véletlen egybeesés, hogy Steven Spielberg 2008-as Indiana Jones-filmje is kristálykoponya témában készült, ám emiatt Aykroyd feleslegesen aggódott: a rendezőnek megtetszett az ötlet (valamint a vodka), és a film premierjén Crystal Headet szolgáltak fel a meghívottaknak. Az alap verzió 15 000 forint alatt beszerezhető.

Kentucky tüzes víz – Matthew McConaughey bourbonje

Kellett pár szerep a jó öreg Matthew-nak, míg Hollywood, a szakma és a nézők is belátták, hogy igazi szívós, kemény cowboy, sokkal több egy romkomokban villogó bájgúnárnál. Néhány éve már ő a Wild Turkey kreatívigazgatója, a nagy debütre viszont már jóval hamarabb rákészült, ugyanis minimum nyolcéves érlelést kap az úgynevezett small batch bourbon. Ez annyit tesz, hogy kisebb, pár ezer literes adagokban történik a lepárlás. A végeredmény egy füstös, vaníliás-borsos-körte jegyekkel bíró whisky, melynek üvegén ott díszeleg McConaughey szignója is. Itthon nem forgalmazzák, Amerikából rendelhető, nyolcezer forint körüli áron.

Tequila, Amerika kedvenceitől – Casamigos, George Clooney és Rande Gerber jóvoltából

Az egyik legsármosabb amerikai színész nemcsak Martinit és kávét kínál, a felsorolt szeszek közül egyértelműen a nevéhez köthető Casamigos a legismertebb. Annyi csavar került a történetbe, hogy a Cindy Crawford férjével együtt alapított vállalkozást már két éve eladták – egymilliárd dollárért, amivel Ross doki a világ legsikeresebb színész befektetői közé került. Hiába a Diageóé a tequilával és mezcallal foglalkozó Casamigos, reklámarcoknak még mindig megmaradtak az ismert urak, így nemcsak prémium minősége miatt, de a kiterjedt kapcsolati háló miatt is

szinte minden exkluzív filmes bulin ott az agavéból készített italok helye, mi több, a 2018-as brit királyi esküvő lagziján is locsolták –

maga Clooney állt be a pultba néhány shot erejéig. Három tequilából és egy mezcalból áll a kollekció, és 26 ezer forint körül jár a sima blanco ára.

Deadpool is ezt a gint inná – Ryan Reynolds és az Aviation

Ryan Reynolds igazán szerethető figura. A kellő önkritikával bíró, lassan háromgyerekes apuka Twitterje mindig megnevetteti a követőit, Deadpoolként brillírozik, és tényleg úgy sejtjük, hogy privátban is hasonlóan viselkedhet, mint a balfék, eltorzult szuper(anti)hős. Nem titkolja, hogy megihlette Clooney üzlete a tequilával, és azzal sem haknizik, hogy nagyon értene a ginekhez – a 2005-ben alapult Aviationt vásárolta meg, mivel megkóstolta, megszerette és meglátta a potenciált az italban.

Az angolok a gin valódi mesterei, ám az oregoni Aviation büszke gyökereire és tulajára is, aki megkerülte a legjobb marketingeseket, és csupán magát alakította a reklámfilmben, mely ügyesen figurázza ki a kézműves gasztroszcénát.

Reynolds italát előszeretettel kínálják a légitársaságok, sok reptéren elérhető, a színész pedig még felesége filmjeibe is becsempészi – pofátlan, de ezért szeretjük. Valamivel 11 ezer forint fölé rúg az ára.

Ez is érdekelhet:

Mesebeli környezetben, a Francia Riviérán rejtőzik a világ idei legjobb étterme – Roadster

A tekintélyes angol Restaurant Magazine The World’s 50 Best Restaurants listáján az élen végezni a gasztronómia legrangosabb elismerését jelenti. A rangsor több mint ezer szakács, séf, ételkritikus, vendéglátóipari szakember és étteremtulajdonos szavazatai alapján állt össze, a végeredményt pedig egy szingapúri gálán hirdették ki.

(Fotók: Unsplash, Aviation Gin, Casamigos)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom