Close
Meddig érdemes megtartani a textilpelenkákat?

Meddig érdemes megtartani a textilpelenkákat?

A textilpelenka egy igencsak hasznos kis eszköz minden szobában. Fontos kiegészítő, hiszen nem csupán egy feladatra lehet felhasználni. A legtöbb anyuka gyermeke születése előtt már beszerez 1-2 csomaggal.

Na de meddig van rájuk szükség? Ki kell-e őket valamikor szelektálni és ha igen, mikor? Ha velünk tartasz, ilyen és ehhez hasonló kérdésekre fogsz választ kapni. Akár úton van még kisbabád, akár már megszületett, mindenképp olvass tovább, hogy tudhasd, mi vár még rád!

Mire használható a textilpelenka?

A textilpelus egy multifunkciós babaeszköz. Sok különböző feladattal lehet ellátni. Míg nagyanyáink korában még csupán arra használták, hogy ebbe pelenkázzák be a babákat, addig mára ez a helyzet egy kicsit megváltozott. A textilpelenkákat több helyen is fel lehet használni, már akár a baba születése után is.

Az egyértelmű felhasználás mellett még lehet:

  1. A fürdetéskor segítségül hívni. A legtöbb baba nem szereti a fürdetést, mert nem érzik magukat biztonságban a nagy lavornyi vízben. Hiába vagytok otthon, hiába tartjátok meg, sajnos ez nem képes őket megnyugtatni. Az azonban, ha a pocakjára terítesz egy textilpelenkát, csodákra képes. Ha be van takargatva egy nedves textillel – akár ezzel is mosdathatod -, akkor máris úgy érzi, nincs olyan nagy végtelenségben, tehát biztonságban van.
  2. Etetéskor ez a legegyértelműbb segítség, ha meg kell törölgetni a kicsit.
  3. Természetesen pelenkázáskor is le lehet teríteni a baba alá, nehogy valamiféle “baleset” történjen.

Mi történik akkor, ha kisbabád kisgyermekké cseperedett?

Amikor egy gyerkőc betölti a 3. életévét, a legtöbb anyuka elkezdi szelektálni az otthon pihenő babadolgokat. A textilpelenkánál aztán sokszor megakadnak, hiszen ha a Peekabooshop.hu-féle pelusok pihennek otthon, akkor legalább három ötletünk máris van a felhasználásukra. Varrókészlettel és varrógéppel is könnyedén el lehet őket készíteni, így újrahasznosítva pedig még néhány évig családotok tagjai lehetnek ezek a kiegészítők.

A textilpelenkából érdemes elsősorban néhány törölközőt gyártani. Méretüktől függően 4-6 darab tud kiadni egy gyerkőcöknek ideális méretet. Neked csupán annyi a dolgot, hogy összevarrod a szegélyeknél őket, kettesével.

Ha gyermekednek szeretnél meglepetést okozni, vagy épp jó lenne vele közösen alkotni valamit, készíthettek babát is. Az anyagot terítsétek ki, a közepébe tegyetek egy kis vattát. Cérnával kössétek össze, hogy egy kis golyó lehessen – ez lesz a feje -, majd szárnyalhat a fantáziátok. Ha két vékonyabb és két vastagabb csíkot vágsz a lelógó anyagból, embert, ha sok vékonyabbat, polipot készíthettek. Dupla anyaggal pedig akár a kezeket és lábakat is ki lehet tölteni.

Ha pedig nem szeretnél varrogatni

A Peekabooshop.hu textilpelekái akár még a felnőtteknek is segíthetnek. Ideálisak például borogatásra betegség idején, na meg arclemosónak sem utolsók!

Na? Ki akarod még dobni a textilpelusokat?

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Félcipő a stílusos férfinak – trendek 2023-ra

Szemészeti vizsgálat kisokos egy népszerű szemészettől

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram