Close
Kiderült, mennyivel ér többet a házad, ha van a kertben medence is: egészen elképesztő a különbség

Kiderült, mennyivel ér többet a házad, ha van a kertben medence is: egészen elképesztő a különbség

Nem egy és nem két millióról beszélünk.

Fokozódik a kereslet a medencés kerttel rendelkező házak iránt, emiatt

a hasonló adottságú ingatlanok között nyolc-kilenc százalékkal többe kerülnek azok, amelyekhez medence is tartozik,

áll a money.hu és az ingatlan.com elemzésében. Szerintük ma már nem feltétlenül jelent luxuskiadást egy medence telepítése, mivel rendkívül széles spektrumon mozognak a lehetőségek és az árak is. Valamint ingatlannövelő értékük miatt szerintük egy medence-, terasz- vagy pergolaberuházás hitelből történő finanszírozása sem biztos, hogy rossz ötlet.

Bár nagy a szórás, látható, hogy a pergolával rendelkező kertes házak 2-3 százalékkal, a medencések pedig 8-9 százalékkal magasabb áron szerepelnek a kínálatban. Ezek az ingatlanok jellemzően az átlagnál jobb állapotúak, vonzóbbak, és eladáskor jó eséllyel könnyebben találnak gazdára.

(Fotók: Unsplash)

kertes ház | medence | ház | ingatlan

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram