Close
Mediterrán és reneszánsz jegyek keverednek ebben a mesés floridai villában

Mediterrán és reneszánsz jegyek keverednek ebben a mesés floridai villában

Az óceánparti ház gyönyörűen ötvözi a régi Európa építészetét a mediterrán stílussal, a végeredmény pedig egy minden részletében meglepő és nagyon eredeti ház.

Az alabamai Jeffrey Dungan építészstúdió álmodta meg ezt a kívülről hófehér betonházat a floridai Panhandle-ben (mely régiót konkrétan a serpenyő fogójára emlékeztető alakjáról neveztek el így). A rezidencia ezenbelül is a Santa Rosa Beach fehérhomokos, tiszta vízű partjainál épült, valamint egy óceánparti dűnéknél keletkezett tó (Draper Lake) és egy természetvédelmi terület közvetlen szomszédságában. Szóval a helyszín nagyon különleges – az építészek szerint a világon csupán négy másik helyen, Madagaszkáron, Új-Zélandon, Ausztráliában és Oregonban van ilyen természeti együttálás –, és a ház ehhez mérten vállalja is a versenyt a roppant eredeti megoldásokban.

A ház megépítésekor fontos szempont volt, hogy ellenálljon a nagyon változékony időjárásnak: a helyben öntött betonépület szilárd bástyaként áll a régióban előforduló hurrikánokkal és homokviharokkal szemben. Fehér külsejével pedig ékkőként ragyog ki a környezetéből.

Az L alakú, háromemeletes ház leginkább nyári vízparti rezidenciaként szolgál: nappali, étkező, két en-suite hálószoba és fedett kültéri társalgórész, garázsok és kültéri zuhanyzó áll a tulajdonosok rendelkezésére. A tulajdonosok pedig imádnak utazni és szerették volna, hogy a rájuk jellemző bohém életérzés és európaiság megjelenjen a házban is, nem véletlenek a reneszánsz piano nobile részletek, melyek mediterrán megoldásokkal keverednek nagyon stílusosan.

Az építészstúdió kifejezetten törekedett arra, hogy ezek az elemek izgalmasan jelenjenek meg a házban, mivel

„mindig igyekszem némi történetiséget csempészni az általam tervezett terekbe, viszont a legutolsó dolog, amit szeretnék, hogy az összhatás avitt, historicizáló legyen. Az ilyen terek kiszívják az emberből az életet. Ezért mindig organikus és élő helyeket tervezek.”

Mi a magunk részéről el tudnánk itt egy nyáron át hallgatni az óceán zúgását valamilyen reneszánsz mű és egy mediterrán koktél társaságában.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: William Abranowicz)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom