Close
Még lecsaphatsz Michael Jordan ikonikus Mercedesére

Még lecsaphatsz Michael Jordan ikonikus Mercedesére

Hatalmasat mennek különböző internetes árveréseken minden idők legjobb kosárlabdázójának emléktárgyai, most a Levegő Urának fekete Mercedesét parkoltathatja be egy szerencsés és vastag pénztárcájú vevő a garázsába.

Merthogy Michael Jordan 1996-os évjáratú Benz S600 Lorinsere felkerült az eBay-re!

A legendás sportoló karrierjét bemutató Last Dance című dokumentumfilm-sorozatban is felbukkant elegáns járgány természetesen 23 dolláros kikiáltási árról indult – ez volt ugye MJ kultikussá vált mezszáma a Chicago Bullsban. A kilencvenes évek lenyomatát viselő feltuningolt luxuskupéhoz egy hivatalos adásvételi papír is jár, ami bizonyítja, hogy a kocsit annak idején a szupersztár hajtotta. Újabb Jordan-extraként pedig a beépített telefon digitális kijelzőjén bekapcsoláskor a JORDAN felirat jelenik meg.

Az utóbbi hónapokban súlyos milliókért keltek el a globális ikonhoz köthető ereklyék, a korábban általa hordott cipőtől kezdve a mezén át egészen a Bulls-szerződésének fénymásolatáig.

Alex Manos, az autót meghirdető Beverly Hills Car Club képviselője szerint ez a Mercedes a Jordan-ereklyék Szent Grálja.

Ami a jármű adatait illeti, a tizenkét hengeres S 600-asban egy hatliteres, V12-es motor dübörög, 390 lőerős teljesítményt tud, nulláról száz km/órára 6,3 másodperc alatt gyorsul fel. Jelenleg 157 ezer mérföld van az órájában.

Nem kérdés, hogy a hat NBA-aranygyűrűs Jordan többször nyomta tövig a Mercedes gázpedálját, hiszen nem egyszer menekült el vele az újságírók elől. Szakértők szerint akár súlyos százezrekért (dollárban) kel el a liciten, ami egyébként minő meglepetésre éppen augusztus 23-ig tart.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Highsnobiety, fotók: beverlyhillscarclub.com)

ikon | eladó | ikonikus | Michael Jordan | ebay

FOLYTASD EZZEL

Az Orient expressz tengerre száll, hogy megidézze a körutazások aranykorát

Ritkán találni ilyen hibátlan Ferrarit a pajtában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram