Close
Még lecsaphatsz Michael Jordan ikonikus Mercedesére

Még lecsaphatsz Michael Jordan ikonikus Mercedesére

Hatalmasat mennek különböző internetes árveréseken minden idők legjobb kosárlabdázójának emléktárgyai, most a Levegő Urának fekete Mercedesét parkoltathatja be egy szerencsés és vastag pénztárcájú vevő a garázsába.

Merthogy Michael Jordan 1996-os évjáratú Benz S600 Lorinsere felkerült az eBay-re!

A legendás sportoló karrierjét bemutató Last Dance című dokumentumfilm-sorozatban is felbukkant elegáns járgány természetesen 23 dolláros kikiáltási árról indult – ez volt ugye MJ kultikussá vált mezszáma a Chicago Bullsban. A kilencvenes évek lenyomatát viselő feltuningolt luxuskupéhoz egy hivatalos adásvételi papír is jár, ami bizonyítja, hogy a kocsit annak idején a szupersztár hajtotta. Újabb Jordan-extraként pedig a beépített telefon digitális kijelzőjén bekapcsoláskor a JORDAN felirat jelenik meg.

Az utóbbi hónapokban súlyos milliókért keltek el a globális ikonhoz köthető ereklyék, a korábban általa hordott cipőtől kezdve a mezén át egészen a Bulls-szerződésének fénymásolatáig.

Alex Manos, az autót meghirdető Beverly Hills Car Club képviselője szerint ez a Mercedes a Jordan-ereklyék Szent Grálja.

Ami a jármű adatait illeti, a tizenkét hengeres S 600-asban egy hatliteres, V12-es motor dübörög, 390 lőerős teljesítményt tud, nulláról száz km/órára 6,3 másodperc alatt gyorsul fel. Jelenleg 157 ezer mérföld van az órájában.

Nem kérdés, hogy a hat NBA-aranygyűrűs Jordan többször nyomta tövig a Mercedes gázpedálját, hiszen nem egyszer menekült el vele az újságírók elől. Szakértők szerint akár súlyos százezrekért (dollárban) kel el a liciten, ami egyébként minő meglepetésre éppen augusztus 23-ig tart.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Highsnobiety, fotók: beverlyhillscarclub.com)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom