Close
Pár kattintás, és miénk lehet a Mercedes teljes történelme

Pár kattintás, és miénk lehet a Mercedes teljes történelme

A világ hasonló intézményeivel egyetemben a stuttgarti Mercedes-Benz Múzeum is zárva tart a koronavírus-járvány idején, ám ez nem jelenti azt, hogy ne lehessen élvezni a páratlan gyűjteményét az oldtimerektől egészen a futurisztikus autókig.

Békeidőben évente nyolcszázezer látogatója van a múzeumnak, olyankor a 16 500 négyzetméteren elterülő kiállítás bejárása nagyjából egy öt kilométeres sétának felel meg.

Most viszont elég néhány kattintás, és máris 360 fokos felvételeken nézhetünk körbe a gyönyörű épületben.

Összesen tizenkét teremben rendezték el a százhatvan járművet és a mintegy ezerötszáz kiállítási tárgyat. Az autókat két kategóriára osztották: a Legenda szekcióban a márka történetét mutatják be, többek között a Gottlieb Daimler és Carl Benz által a 19. század végén megalkotott autókkal, míg a Kollekció név alatt futó gyűjteményben az ikonikus Mercedes-Benzeket láthatjuk, ideértve a személygépkocsik mellett a kamionokat, a haszonjárműveket és a kisbuszokat is.

A tárlatot többféle vezetett túrán is felfedezhetjük – akár még éjszaka is! –, továbbá számos érdekes és izgalmas történetet mesélnek a túravezetők a márkáról és magáról az épületről. A múzeum Instagram-oldalán pedig interaktív túrákhoz is lehet csatlakozni.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

oldtimer | koronavírus | veterán autó | túra | múzeum

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Szörfdeszkával és széles mosollyal érkezik a BMW egyedi e-robogója

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom