Close
Megbénult a frankfurti repülőtér egy napra a biztonsági személyzet sztrájkja miatt

Megbénult a frankfurti repülőtér egy napra a biztonsági személyzet sztrájkja miatt

Németország legforgalmasabb légi közlekedési csomópontját, a frankfurti nemzetközi repülőteret is elérte kedden a biztonsági dolgozók hétfőn kezdett sztrájkja.

A havonta több millió utast kiszolgáló repülőtér üzemeltetőjének (Fraport) közleménye szerint a hajnali két órától 23 óráig tartó sztrájk miatt szünetelt a biztonsági átvilágítás, ezért az induló járatok utasai nem léphettek be az utasterminálba, és nem tudtak eljutni repülőjükhöz. A Fraport azt tanácsolta nekik, hogy ne is keressék fel a repülőteret, hanem inkább az adott légitársaságnál vagy utazásszervezőnél kérjenek felvilágosítást a teendőkről. Ugyanakkor a tranzitforgalom nem állt le, de az átszálló utasoknak is fennakadásokkal, késéssel kellett számolniuk.

A figyelmeztető sztrájk hétfőn kezdődött és hét nemzetközi repülőtér forgalmát akadályozta. A biztonsági személyzet felfüggesztette a munkát például a hamburgi és a berlini repülőtéren. A Verdi becslése szerint nagyjából 1350 munkavállaló csatlakozott a tiltakozó akcióhoz, amelynek következtében hétfőn több száz járatot kellett törölni.

(Forrás: MTI)

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, mely városokban és mennyivel lesznek drágábbak a hotelszobák jövőre

Tovább korlátozza az utasok számát Európa egyik legforgalmasabb repülőtere

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram