Close
Megélhetési válság Európában: Ezek az országok már biztosan csökkentik a tömegközlekedés árát

Megélhetési válság Európában: Ezek az országok már biztosan csökkentik a tömegközlekedés árát

Európa-szerte megélhetési válsággal szembesülnek az emberek a megnövekedett élelmiszer-, üzemanyag- és energiaárak miatt, melyet az Ukrajnában zajló háború okoz. Az országok különféle módon próbálnak segítséget nyújtani a lakosságnak, vannak olyanok, akik a tömegközlekedésbe terelnék át állampolgáraikat.

„9 for 90” Németországban

Németország az egyik ország, amely úgy döntött, költséghatékony alternatívává alakítja a tömegközlekedést, amely nem csak kedvezőbb árakat biztosít a személygépkocsis közlekedésnél, de még környezetbarát megoldásnak is számít.

A „9 for 90” elnevezésű program keretében kilencven napra havi kilenc euróért lehet megvásárolni a tömegközlekedési jegyeket, azaz a teljes három hónapos időszakra ez csupán 27 eurós kiadást jelent. A kedvezmények júniustól szeptemberig vehetők igénybe.

Hatalmas kedvezmények Írországban

Hasonló lépésre szánta el magát Írország is, ahol május 16-tól csökkentették a tömegközlekedés díjait. A Dublin Bus, a Luas, a Go-Ahead Ireland és az Iarnród Éireann (ír vasút) DART (Dublin Area Rapid Transit) járatainak árait húsz százalékkal mérsékelték az év végéig. Csökkennek az Iarnród Éireann által üzemeltetett InterCity jegyek is, valamint megfelezik a 19 és 23 év közötti fiatalok jegyárait minden tömegközlekedési eszközön. A helyi közlekedési hatóság szerint az árcsökkenések hatása azonnal érezhető volt, hiszen már az első napokban nőtt az utasszám.

Egyszeri kedvezmény Olaszországban

A hónap elején Olaszország egyszeri tömegközlekedési bónuszt vezetett be az ukrajnai háború gazdasági hatásainak enyhítésére tett intézkedések részeként. A harmincötezer eurónál kevesebbet kereső diákok és munkavállalók hatvan eurót kaptak e-utalvány formájában, amelyeket jegyvásárlásra költhetnek.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty)

háború | tömegközlekedés | utazás | jegyárak | írország

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram