Close
Megélhetési válság Európában: Ezek az országok már biztosan csökkentik a tömegközlekedés árát

Megélhetési válság Európában: Ezek az országok már biztosan csökkentik a tömegközlekedés árát

Európa-szerte megélhetési válsággal szembesülnek az emberek a megnövekedett élelmiszer-, üzemanyag- és energiaárak miatt, melyet az Ukrajnában zajló háború okoz. Az országok különféle módon próbálnak segítséget nyújtani a lakosságnak, vannak olyanok, akik a tömegközlekedésbe terelnék át állampolgáraikat.

„9 for 90” Németországban

Németország az egyik ország, amely úgy döntött, költséghatékony alternatívává alakítja a tömegközlekedést, amely nem csak kedvezőbb árakat biztosít a személygépkocsis közlekedésnél, de még környezetbarát megoldásnak is számít.

A „9 for 90” elnevezésű program keretében kilencven napra havi kilenc euróért lehet megvásárolni a tömegközlekedési jegyeket, azaz a teljes három hónapos időszakra ez csupán 27 eurós kiadást jelent. A kedvezmények júniustól szeptemberig vehetők igénybe.

Hatalmas kedvezmények Írországban

Hasonló lépésre szánta el magát Írország is, ahol május 16-tól csökkentették a tömegközlekedés díjait. A Dublin Bus, a Luas, a Go-Ahead Ireland és az Iarnród Éireann (ír vasút) DART (Dublin Area Rapid Transit) járatainak árait húsz százalékkal mérsékelték az év végéig. Csökkennek az Iarnród Éireann által üzemeltetett InterCity jegyek is, valamint megfelezik a 19 és 23 év közötti fiatalok jegyárait minden tömegközlekedési eszközön. A helyi közlekedési hatóság szerint az árcsökkenések hatása azonnal érezhető volt, hiszen már az első napokban nőtt az utasszám.

Egyszeri kedvezmény Olaszországban

A hónap elején Olaszország egyszeri tömegközlekedési bónuszt vezetett be az ukrajnai háború gazdasági hatásainak enyhítésére tett intézkedések részeként. A harmincötezer eurónál kevesebbet kereső diákok és munkavállalók hatvan eurót kaptak e-utalvány formájában, amelyeket jegyvásárlásra költhetnek.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty)

orosz-ukrán háború | írország | utazás | Németország | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ha Róma környékén jársz, ezt a gyönyörű helyet nem hagyhatod ki

Megnéznéd a Niagara-vízesést az Eiffel-torony tetejéről nyolcszáz forintért?

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom