New York egyik hihetetlen látványossága lesz ez a megfordított felhőkarcoló

Ha elkészül, megváltoztatja a manhattani látképet.

Az Adjaye Associates építészstúdió tervezte ezt a minden egyes adatában egészen elképesztő felhőkarcolót Manhattanbe, a Tizenegyedik sugárút 418-as számon található, üres építési telekre. A borzasztóan magas, 498 méteres felhőkarcolóban a leglátványosabb és legmeglepőbb az arányok megfordítása:

az alsó szint a legkisebb, és felfelé haladva szélesedik ki, amitől úgy tűnik, mintha fejjel földbe állt volna az épület.

Az Affirmation Tower névre keresztelt épületben két hotel és óriási teraszokkal kibővített irodák kapnának helyet, valamint egy korcsolyapálya és egy kilátó.

A projektben szintén egyedi, hogy ez lesz a legelső manhattani felhőkarcoló, ami színes bőrű építészek, fejlesztők, hitelezők és építőmunkások projektjeként valósul meg, és az épületben lenne a National Association for the Advancement of Colored People ( NAACP, magyarul Országos Szövetség a Színes Bőrűek Felemelkedéséért) polgárjogi szervezet egyik központja is.

Sajnos New York történetében a színes bőrű és afrikai-amerikai társadalom leggyakrabban csak ámuldozó turistaként nézett ezekre az épületekre, és nem is remélhette, hogy ők is részt vehetnek New York City egyedi építészeti látképének átformálásában.

– magyarázza Dr. Charles Curtis tisztelendő atya, a New York-i Interfaith Comission For Housing Equality (Vallásközi Szervezet az Egyenlő Lakhatásért) vezetője.

Egyelőre a projekt jóváhagyása zajlik. Ez lenne az építészstúdió eddigi legmagasabb tornya, Manhattanben pedig a One World Trade Center után a második legmagasabb felhőkarcoló.

(Fotók és forrás: Dezeen)

nagy sztori | színesbőrű | építészstúdió | dezeen | affirmation tower

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom