Close
New York egyik hihetetlen látványossága lesz ez a megfordított felhőkarcoló

New York egyik hihetetlen látványossága lesz ez a megfordított felhőkarcoló

Ha elkészül, megváltoztatja a manhattani látképet.

Az Adjaye Associates építészstúdió tervezte ezt a minden egyes adatában egészen elképesztő felhőkarcolót Manhattanbe, a Tizenegyedik sugárút 418-as számon található, üres építési telekre. A borzasztóan magas, 498 méteres felhőkarcolóban a leglátványosabb és legmeglepőbb az arányok megfordítása:

az alsó szint a legkisebb, és felfelé haladva szélesedik ki, amitől úgy tűnik, mintha fejjel földbe állt volna az épület.

Az Affirmation Tower névre keresztelt épületben két hotel és óriási teraszokkal kibővített irodák kapnának helyet, valamint egy korcsolyapálya és egy kilátó.

A projektben szintén egyedi, hogy ez lesz a legelső manhattani felhőkarcoló, ami színes bőrű építészek, fejlesztők, hitelezők és építőmunkások projektjeként valósul meg, és az épületben lenne a National Association for the Advancement of Colored People ( NAACP, magyarul Országos Szövetség a Színes Bőrűek Felemelkedéséért) polgárjogi szervezet egyik központja is.

Sajnos New York történetében a színes bőrű és afrikai-amerikai társadalom leggyakrabban csak ámuldozó turistaként nézett ezekre az épületekre, és nem is remélhette, hogy ők is részt vehetnek New York City egyedi építészeti látképének átformálásában.

– magyarázza Dr. Charles Curtis tisztelendő atya, a New York-i Interfaith Comission For Housing Equality (Vallásközi Szervezet az Egyenlő Lakhatásért) vezetője.

Egyelőre a projekt jóváhagyása zajlik. Ez lenne az építészstúdió eddigi legmagasabb tornya, Manhattanben pedig a One World Trade Center után a második legmagasabb felhőkarcoló.

(Fotók és forrás: Dezeen)

felhőkarcoló | dezeen | színesbőrű | építészstúdió | new york

FOLYTASD EZZEL

Ha erre az öt dologra figyelsz, mindenkinek megakad a szeme az Airbnb-den

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram