Close
Meghalt a tizennyolc évig repülőtéren élő férfi

Meghalt a tizennyolc évig repülőtéren élő férfi

Az ő valós története inspirálta a Terminál című filmet.

Elhunyt az iráni származású Mehran Karimi Nazzeri, aki tizennyolc éven át élt a párizsi Roissy Charles de Gaulle reptéren 1988-tól.

A férfinek végül megadták a letelepedési jogot, de szimbolikus módon épp az említett reptéren volt pár hete, mikor természetes okból elhunyt.

Nazzeri az iráni Huzesztán tartományban született 1945-ben és édesanyját akarta megkeresni Európában. A férfit több országból kirakták, mivel nem voltak megfelelő letelepedési iratai, Belgiumból, Hollandiából, Angliából és Németországból is kiutasították, míg végül a párizsi reptér 2F terminálján kötött ki.

A reptéren egy padon kialakított egy kis lakózugot magának kocsikból, és a napjai többségét olvasással és naplóírással töltötte. A története nem kerülte el a nemzetközi sajtó figyelmét, innen értesült róla Stephen Spielberg, aki 2004-ben a Terminál című Tom Hanks-moziban filmesítette meg pár csavarral a történetét.

Nazzeri 1999-ben kapott letelepedési engedélyt, de mégis 2006-ig tartózkodott a reptéren. Miután elhagyta a repteret, egy hostelben lakott a Terminálból kapott pénzéből. Halálakor párezer eurót találtak nála, és ott hunyt el, ahol a reptéren élt.

(Forrás: Guardian, fotók: Getty)

terminál | tom hanks | nazzeri | charles de gaulle | repülőtér

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram