Close
Ahoj suseda! Megnyílik a határ Magyarország és Szlovákia között

Ahoj suseda! Megnyílik a határ Magyarország és Szlovákia között

Avagy magyarul is: Szia, szomszéd! Ezentúl szabad az út a két ország között.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán jelentette be, hogy

a koronavírus ellen beoltott magyar és szlovák állampolgárok szabadon utazhatnak a két ország között.

“A világjárvány nyomán jött a határzár, amiről azt hittük, soha többet nem fordulhat elő. Ezért is tárgyaltam sokat az elmúlt hetekben a szlovák kollégákkal, hogy minél előbb tegyük lehetővé beoltott honfitársaink számára a szabad utazást egymás országaiba, hogy újra egymásra találhassanak családok, baráti társaságok, közösségek

– írta a közösségi médiában a külügyminiszter, hozzátéve, hogy a szlovákok egyetértettek a magyarok javaslatával kedden, így megegyeztek abban, hogy a beoltottak ismét szabadon, teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak június kilencedikétől a két ország között.

Míg Szlovákiában nyílnak a határok, Szlovénia még mindig tologatja a még nagyobb nyitást, mindeközben pedig július elejétől érkezik az uniós védettségi kártya is (egy fontos kiskapuval), ami újabb fejezetet nyit majd a külföldi utazásokban.

(Fotók: Unsplash, forrás: Index)

védettségi | szomszéd | szlovákia | bejelentés | határ

FOLYTASD EZZEL

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Ennél halloweenibb hangulatú szállást keresve sem találnánk az Airbnb-n

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram