Close
Ahoj suseda! Megnyílik a határ Magyarország és Szlovákia között

Ahoj suseda! Megnyílik a határ Magyarország és Szlovákia között

Avagy magyarul is: Szia, szomszéd! Ezentúl szabad az út a két ország között.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán jelentette be, hogy

a koronavírus ellen beoltott magyar és szlovák állampolgárok szabadon utazhatnak a két ország között.

„A világjárvány nyomán jött a határzár, amiről azt hittük, soha többet nem fordulhat elő. Ezért is tárgyaltam sokat az elmúlt hetekben a szlovák kollégákkal, hogy minél előbb tegyük lehetővé beoltott honfitársaink számára a szabad utazást egymás országaiba, hogy újra egymásra találhassanak családok, baráti társaságok, közösségek

– írta a közösségi médiában a külügyminiszter, hozzátéve, hogy a szlovákok egyetértettek a magyarok javaslatával kedden, így megegyeztek abban, hogy a beoltottak ismét szabadon, teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak június kilencedikétől a két ország között.

Míg Szlovákiában nyílnak a határok, Szlovénia még mindig tologatja a még nagyobb nyitást, mindeközben pedig július elejétől érkezik az uniós védettségi kártya is (egy fontos kiskapuval), ami újabb fejezetet nyit majd a külföldi utazásokban.

(Fotók: Unsplash, forrás: Index)

határ | bejelentés | ahoj suseda | védettségi | szomszéd

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram