Close
Ahoj suseda! Megnyílik a határ Magyarország és Szlovákia között

Ahoj suseda! Megnyílik a határ Magyarország és Szlovákia között

Avagy magyarul is: Szia, szomszéd! Ezentúl szabad az út a két ország között.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán jelentette be, hogy

a koronavírus ellen beoltott magyar és szlovák állampolgárok szabadon utazhatnak a két ország között.

“A világjárvány nyomán jött a határzár, amiről azt hittük, soha többet nem fordulhat elő. Ezért is tárgyaltam sokat az elmúlt hetekben a szlovák kollégákkal, hogy minél előbb tegyük lehetővé beoltott honfitársaink számára a szabad utazást egymás országaiba, hogy újra egymásra találhassanak családok, baráti társaságok, közösségek

– írta a közösségi médiában a külügyminiszter, hozzátéve, hogy a szlovákok egyetértettek a magyarok javaslatával kedden, így megegyeztek abban, hogy a beoltottak ismét szabadon, teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak június kilencedikétől a két ország között.

Míg Szlovákiában nyílnak a határok, Szlovénia még mindig tologatja a még nagyobb nyitást, mindeközben pedig július elejétől érkezik az uniós védettségi kártya is (egy fontos kiskapuval), ami újabb fejezetet nyit majd a külföldi utazásokban.

(Fotók: Unsplash, forrás: Index)

FOLYTASD EZZEL
Óriási hegedűhajón zenélt egy vonósnégyes Velencében
Csodás show-műsorként hirdetik a vulkánkitörést a Kanári-szigeteken
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom