Close
Elképesztő jégcsodák a világ legnagyobb téli fesztiválján

Elképesztő jégcsodák a világ legnagyobb téli fesztiválján

Amikor éppen nem rendeznek téli olimpiát, az év legfontosabb havas-jeges eseményét Kínában kell keresnünk.

Az ötmilliós Harbin városa 1985 óta ad otthont a hó és jég fesztiváljának, amelynél nagyobbat nem találunk ebben a kategóriában. Idén már harminchatodik alkalommal tartják meg a patinás rendezvényt, melyre ezúttal is a jégszobrászbajnokok ligájának élmezőnye kapott meghívást, hogy fantasztikus alkotásaikkal reprezentálják a világ különféle látnivalóit.

Az összesen kétszázhúszezer köbméternyi jégből készült szobrokon tízezren dolgoztak, az alapanyagot a közeli Szunghua folyó szolgáltatta.

A gigantikus méretű jégkastélyokat és épületeket a minél szebb látvány érdekében esténként színes fényekkel világítják meg.

A tizenötmillió látogatót vonzó fesztiválon nem csupán gyönyörködni lehet a jeges csodákban, hanem síelni, korcsolyázni, kerékpározni és jégfocizni is van lehetőség.

A hatszázezer négyzetméter alapterületű jeges világ február 25-ig tart nyitva, a fizetős részekre a belépő negyvennyolc dollárba kerül.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

jég | fesztivál | tél | jégszobor |

FOLYTASD EZZEL

Szabad szemmel is varázslatosan látványos csillagállás jön a hétvégén

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram