Close
Elképesztő jégcsodák a világ legnagyobb téli fesztiválján

Elképesztő jégcsodák a világ legnagyobb téli fesztiválján

Amikor éppen nem rendeznek téli olimpiát, az év legfontosabb havas-jeges eseményét Kínában kell keresnünk.

Az ötmilliós Harbin városa 1985 óta ad otthont a hó és jég fesztiváljának, amelynél nagyobbat nem találunk ebben a kategóriában. Idén már harminchatodik alkalommal tartják meg a patinás rendezvényt, melyre ezúttal is a jégszobrászbajnokok ligájának élmezőnye kapott meghívást, hogy fantasztikus alkotásaikkal reprezentálják a világ különféle látnivalóit.

Az összesen kétszázhúszezer köbméternyi jégből készült szobrokon tízezren dolgoztak, az alapanyagot a közeli Szunghua folyó szolgáltatta.

A gigantikus méretű jégkastélyokat és épületeket a minél szebb látvány érdekében esténként színes fényekkel világítják meg.

A tizenötmillió látogatót vonzó fesztiválon nem csupán gyönyörködni lehet a jeges csodákban, hanem síelni, korcsolyázni, kerékpározni és jégfocizni is van lehetőség.

A hatszázezer négyzetméter alapterületű jeges világ február 25-ig tart nyitva, a fizetős részekre a belépő negyvennyolc dollárba kerül.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom