Close
Pápák és hercegnők is utaztak rajta, de 74 év után most vége az Alitaliának

Pápák és hercegnők is utaztak rajta, de 74 év után most vége az Alitaliának

Sírva búcsúztak az olasz légiutaskísérők.

Olaszország nemzeti légitársasága hetvennégy év után elbúcsúzik: az Alitalia utolsó gépe csütörtök délután szállt fel Szardíniából Rómába. A légitársaság utolsó járatán a stewardess könnyeivel küszködve így köszöntötte az utasokat:

“Signore e signori, köszönjük, hogy 74 évig velünk repültek. Ma száll fel utoljára az Alitalia.”

A régen uralkodó és magasztos Alitalia történelme során olyan utasokat szállított, mint a Dolce Vita film színészgárdája, számos pápát szent útjukon, politikusokat, hollywoodi hírességeket, elesett katonákat vissza a hazájukba, győztes focicsapatokat – most viszont vége a nagy repülésnek.

Nem mindenki siratja azonban az idén teljesen tönkrement légitársaságot, ugyanis sokan több évtizede bírálják, hogy az Alitalia túlságosan magasan tartotta az árait – és még emelt is húsz százalékot a legnépszerűbb célállomásainak árain, azaz a New Yorkba, Milánóba és Párizsba tartó járatain.

Mindezek, valamint a fapados légitársaságok és az egyre gyorsabb – és olcsóbb – olasz sebesvonatok miatt a légitársaság az elmúlt tíz évben nyolcmillió utast vesztett el.

Az Alitalia pénteki, hivatalos megszűnésével a légitársaság egyes útjait a nem túl elegánsan hangzó Italia Transporto Aereo (ITA) veszi át, valamint az Alitalia tízezer dolgozója közül 2800-at, száztíz gépükből pedig ötvenkettőt. A becslések szerint 2025-re válhat profitábilissá az ITA – addig kiderül az is, hogy ők is olyan tökéletes tésztákat és kávékat szolgálnak-e majd fel járataikon, mint az elődjük.

Arrivederci, Alitalia!

(Forrás: Thedailybeast, fotó: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Még a PCR-teszt sem mentesít: minden magyar kötelezően karanténba kerül hétfőtől, aki Dél-Afrikából jön
Magyarország szigorú korlátozásokat vezet be mától a dél-afrikai variáns miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom