Close
Megtaláltuk Skandinávia legmenőbb hoteljét

Megtaláltuk Skandinávia legmenőbb hoteljét

Hip, kúl, trendi, kreatív, formabontó. Minden, amit akarunk.

Az oslói The Thief az a klasszikus eset, amikor a szállás nem csak egy hely, ahová a lehető legkésőbb érkezünk, és ahonnan a leghamarabb távozunk. Az elég formabontó módon A Tolvaj névre keresztelt szálloda ugyanis egy utazás fénypontja is lehet, ezt pedig teljesen egyedi koncepciójának köszönheti.

A szálló azért kapta a nevét, mert a környék a 18. században tolvajok és egyéb alvilági elemek menedékének számított. A Tjuvholmen, azaz Tolvaj-sziget manapság a város egyik legtrendibb pontja, kortárs múzeumokkal, Instagram-kompatibilis kávézókkal és éttermekkel, friss építészettel teli negyed, szóval a The Thief nagyon passzol ide. A hotel szomszédjában például a Astrup Fearnley Museum of Modern Art található, az épületet az olasz építészlegenda, Renzo Piano tervezte.

A formabontás, a minőség és a kreativitás minden négyzetcentiméterét áthatja, a konyhától a lakosztályok dizájnján át a programokig.

A hotel vízparton helyezkedik el, ezért a víz felől is megközelíthető. Ebben a megközelítésben nagy segítséget jelent a szálloda saját speedboatja.

A hotel spája a norvég tájakból merít ihletet. Van úszómedence, gőzkabin és hammam is, utóbbi a város első ilyen jellegű fürdője.

A The Thief étterme, a Thief Foodbar Oslo tíz legjobb étterme közé tartozik. David Taylor festménynek is beillő fogásokat alkot, mindegyik képes színt csempészni a norvég mindennapokba. A skandináv konyha irányvonalainak megfelelően igyekeznek lokális alapanyagokkal dolgozni.

Ha kilátással együtt szeretnénk vacsorázni, akkor irány a tetőbár és étterem, ahol mindenféle programokat szoktak tartani. Vannak dj-szettek és élő fellépések is, utóbbi a Thief Music Unplugged sorozat névre hallgat.

Nem mellékesen a szobák is nagyon egyediek. A közösségi terek és a lakosztályok is tele vannak egyedi dizájntárgyakkal, kütyükkel, grafikákkal, festményekkel. Ennek megfelelen nincs két egyforma lakosztály, mindegyik egyedülálló a maga nemében.

A csatornákra és a közeli fjordra több lakosztályból is remek kilátás nyílik, de érdemes olyan szobát bérelni, amelyhez terasz is tartozik.

A The Thief nagyon egyedi, időtlen eleganciával, formabontó frissességgel teli hotel, vastag filccel véstünk fel a felkeresendő úti céljaink közé!

dizájn | norvégia | hotel | oslo | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram