Close
Megtiltanának az Európai Unión belül minden nem elengedhetetlennek minősülő utazást

Megtiltanának az Európai Unión belül minden nem elengedhetetlennek minősülő utazást

Az Európai Bizottság hétfőn azt javasolta a tagállamoknak, hogy szigorítsák beutazási szabályaikat, hogy csökkentsék a koronavírus és mutációi terjedését az unióban.

A javaslatok értelmében a tagállamokba az unión kívüli országokból csak az indulás előtt 72 órával elvégzett negatív teszttel lehetne belépni, tíz és tizennégy nap közötti karanténkötelezettséget vállalva. Ez uniós és EU-n kívüli állampolgárokra egyaránt vonatkozna, azzal a különbséggel, hogy az EU-s állampolgárok a tesztet megérkezésük után is elvégeztethetik.

„Sürgősen csökkenteni kell az utazással kapcsolatos fertőzési kockázatokat, hogy mérsékeljük a tagállamok egészségügyi intézményeire nehezedő terheket”

– mondta Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztos a testület hétfői sajtótájékoztatóján.

Brüsszel történelmi központja

A bizottság továbbá megtiltana minden nem elengedhetetlennek minősülő utazást az unión belül. Mivel jelenleg szinte egész Európa a magas fertőzési kockázatot jelző vörös kategóriába tartozik, az unió a sötétvörös kategóriát is bevezetne a színkódok közé. Ez azokat a területeket jelölné, ahol kiugróan magas a fertőzöttek száma.

A stockholmi Stortorget

A sötétvörös zónába azok a régiók tartoznának, ahol a fertőzöttek napi aránya 100 ezer emberre vetítve legalább két héten keresztül folyamatosan meghaladja az ötszázat.

Belgium már megtette

Belgiumban már holnaptól kezdődően megtiltanak minden olyan utazást, amely nem engedhetetlen célból történik egészen március 1-ig. Az intézkedések értelmében január 27-től a Belgiumba beutazókat és az országból kiutazókat csak érvényes indokkal engedik át az országhatáron. Aki pedig netán Szingapúrba utazna, készüljön fel arra, hogy huszonegy napra kell karanténba vonulnia:

(Forrás: MTI)

FOLYTASD EZZEL
Újranyitásért tüntetnek az elkeseredett római vendéglátósok
Velencében még a vaporettókon is oltani fognak és nagyon várják a magyar turistákat
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom