Close
Megtiltanának az Európai Unión belül minden nem elengedhetetlennek minősülő utazást

Megtiltanának az Európai Unión belül minden nem elengedhetetlennek minősülő utazást

Az Európai Bizottság hétfőn azt javasolta a tagállamoknak, hogy szigorítsák beutazási szabályaikat, hogy csökkentsék a koronavírus és mutációi terjedését az unióban.

A javaslatok értelmében a tagállamokba az unión kívüli országokból csak az indulás előtt 72 órával elvégzett negatív teszttel lehetne belépni, tíz és tizennégy nap közötti karanténkötelezettséget vállalva. Ez uniós és EU-n kívüli állampolgárokra egyaránt vonatkozna, azzal a különbséggel, hogy az EU-s állampolgárok a tesztet megérkezésük után is elvégeztethetik.

„Sürgősen csökkenteni kell az utazással kapcsolatos fertőzési kockázatokat, hogy mérsékeljük a tagállamok egészségügyi intézményeire nehezedő terheket”

– mondta Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztos a testület hétfői sajtótájékoztatóján.

Brüsszel történelmi központja

A bizottság továbbá megtiltana minden nem elengedhetetlennek minősülő utazást az unión belül. Mivel jelenleg szinte egész Európa a magas fertőzési kockázatot jelző vörös kategóriába tartozik, az unió a sötétvörös kategóriát is bevezetne a színkódok közé. Ez azokat a területeket jelölné, ahol kiugróan magas a fertőzöttek száma.

A stockholmi Stortorget

A sötétvörös zónába azok a régiók tartoznának, ahol a fertőzöttek napi aránya 100 ezer emberre vetítve legalább két héten keresztül folyamatosan meghaladja az ötszázat.

Belgium már megtette

Belgiumban már holnaptól kezdődően megtiltanak minden olyan utazást, amely nem engedhetetlen célból történik egészen március 1-ig. Az intézkedések értelmében január 27-től a Belgiumba beutazókat és az országból kiutazókat csak érvényes indokkal engedik át az országhatáron. Aki pedig netán Szingapúrba utazna, készüljön fel arra, hogy huszonegy napra kell karanténba vonulnia:

(Forrás: MTI)

repülés | repülőgép | utazás | európai unió | Európa

FOLYTASD EZZEL

Hőségriadóra készülhet, aki a következő napokban ezekbe az országba utazik

Mégsem érdemes betiltani a rövid távú járatokat? Meglepő következtetésre jutott egy tanulmány

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram