Close
Itt a bizonyíték: bármiből lehet menő lakóautót készíteni

Itt a bizonyíték: bármiből lehet menő lakóautót készíteni

Az apró területen a multifunkciós megoldásoknak köszönhetően minden megtalálható, amire csak a tulajdonosnak szüksége lehet.

A francia dizájner, Atelier Serge egy Mercedes Vitót alakított minimalista lakóautóvá. Kis mérete ellenére a furgont sikerült a funkcionalizmus jegyében berendezni, hiszen hálóval, közösségi térrel, konyhával és a bőséges tárolóhellyel is rendelkezik.

A tervező arra törekedett, hogy a lehető legnagyobb mértékben természetes anyagokat használjon fel.

Az átalakítás központi anyaga a rétegelt nyírfalemez volt, a szigetelés gyapot és parafa felhasználásával készült.

Serge célja az volt, hogy a lakóautó ideális környezetet biztosítson egy nomád életmódhoz. Ehhez arra is szükség volt, hogy a berendezések multifunkciósak legyenek. A tárolóhelyek az ággyá alakítható padok alá kerültek, a gépkocsi hátsó részében pedig tökéletes helyet találtak a konyha kialakítására is.

A lakóautó mindenféle elektronikus eszközzel is felszerelt, így akár tartós telepítésre is alkalmas. Van benne egy álló fűtőpanel, valamint hűtőszekrény is. A toalett a belső tér leghosszabb padja alatt kapott helyet.

Hasonló alternatív megoldásban gondolkodott Juan Alberto Andrade és María José Váscones dizájner is, akik egy Chevrolet kisteherautót, egy 1993-as Dodo Vant alakítottak át lakóautóvá egy fiatal pár számára. A mindössze öt négyzetméteres, 1,86 méteres belmagasságú területen konyhasarok, összecsukható étkezőasztal és hálórész is megtalálható.

(Forrás: Designboom, fotók: Atelier Serge)

FOLYTASD EZZEL
Így tesz a környezet­tudatosságért a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron
Luxus spa és négyszáz lakásos társasház készül a központi pályaudvar köré Manchesterben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom