Close
Itt a bizonyíték: bármiből lehet menő lakóautót készíteni

Itt a bizonyíték: bármiből lehet menő lakóautót készíteni

Az apró területen a multifunkciós megoldásoknak köszönhetően minden megtalálható, amire csak a tulajdonosnak szüksége lehet.

A francia dizájner, Atelier Serge egy Mercedes Vitót alakított minimalista lakóautóvá. Kis mérete ellenére a furgont sikerült a funkcionalizmus jegyében berendezni, hiszen hálóval, közösségi térrel, konyhával és a bőséges tárolóhellyel is rendelkezik.

A tervező arra törekedett, hogy a lehető legnagyobb mértékben természetes anyagokat használjon fel.

Az átalakítás központi anyaga a rétegelt nyírfalemez volt, a szigetelés gyapot és parafa felhasználásával készült.

Serge célja az volt, hogy a lakóautó ideális környezetet biztosítson egy nomád életmódhoz. Ehhez arra is szükség volt, hogy a berendezések multifunkciósak legyenek. A tárolóhelyek az ággyá alakítható padok alá kerültek, a gépkocsi hátsó részében pedig tökéletes helyet találtak a konyha kialakítására is.

A lakóautó mindenféle elektronikus eszközzel is felszerelt, így akár tartós telepítésre is alkalmas. Van benne egy álló fűtőpanel, valamint hűtőszekrény is. A toalett a belső tér leghosszabb padja alatt kapott helyet.

Hasonló alternatív megoldásban gondolkodott Juan Alberto Andrade és María José Váscones dizájner is, akik egy Chevrolet kisteherautót, egy 1993-as Dodo Vant alakítottak át lakóautóvá egy fiatal pár számára. A mindössze öt négyzetméteres, 1,86 méteres belmagasságú területen konyhasarok, összecsukható étkezőasztal és hálórész is megtalálható.

(Forrás: Designboom, fotók: Atelier Serge)

design | lakókocsi | enteriőr | mercedes | belsőépítészet

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram