Close
Ezzel a módszerrel egészen biztosan nem lesz rémálom az építkezés

Ezzel a módszerrel egészen biztosan nem lesz rémálom az építkezés

Stresszes, idegőrlő és rengeteg energiát elégető feladat az építkezés, még akkor is, ha nem saját kezünkkel ássuk az alapot vagy húzzuk fel a falakat. Aki belevág egy családi ház építésébe, minden egyes lépést ezerszer átrág előtte, valamennyi folyamatot gondosan megtervez, és kiválasztja a számára megfelelő szakembereket. Ennél a pontnál lépünk közbe és ajánlunk egy olyan megoldást, amivel a legtöbb bizonytalansági tényező kiiktatható.

Az elmúlt évtizedek technikai forradalma életünk szinte minden területén újítások olyan sorát hozta, amelyek könnyebbé és gazdaságosabbá teszik mindennapjainkat. A fejlesztések az építőipart is komolyan érintették, az innovációk az építőanyagok esetében is látványos eredményeket hoztak. Ezeknek a termékeknek a beépítéséhez ugyanakkor friss szaktudásra van szükség, ha maximálisan ki akarjuk használni azok adottságait.

A Wienerberger éppen ezért indította útjára Mesterház Programját, hogy a házépítőknek segítsenek elkerülni a kivitelezés során gyakran elkövetett hibákat.

 

“Különböző kutatásokból kiderült, hogy van egy jelentős része a családi házat építtetőknek, akik magasabb minőségre vágynak, és abban is szeretnének biztosak lenni, hogy ezt a magasabb minőséget meg is kapják, ugyanakkor bizonytalanok lehetnek a végeredményben. Úgy gondoltuk, hogy a gyártóoldalon állva egyfelől lehetőségünk van reagálni erre a vásárlói vélekedésre, a másik oldalról nézve viszont a felelősségünk is nagy, hiszen gyártóként kell azért tennünk, hogy a magyar építőipar jó színben tűnjön föl és jól is működjön. Erre egyébként több programot is elindítottunk, például díjmentes képzéseket szervezünk kivitelezőknek” – indítja a Mesterház Program történetét Nagy Zsolt István, a Wienerberger marketingvezetője.

Üdvözöl az okostégla

Az építőanyag-gyártás az elmúlt években számos olyan innovációt tudott felmutatni, ami a magas szintű és minőségi építkezésben számottevő fejlődést jelent. Olyan megoldások jelentek meg a piacon, amelyek okos tulajdonságok sorát vonultatják fel, és jóval kedvezőbb hőszigetelő képességekkel rendelkeznek, mint elődeik. Ezek egyik legújabb példája a Wienerberger vállalat által fejlesztett Porotherm X-therm tégla,

melynek tervezéséhez olyan profi számítógépes modellezést használtak, amit a Forma-1-es autók kidolgozásakor alkalmaznak.

Beépítésénél körültekintőnek kell lenni, ha technikai képességeiket, hőszigetelő adottságaikat teljes mértékben ki akarja használni az építtető, éppen ezért fontos, hogy a kivitelezésnél pontosan betartsák az elemi szabályokat. A Wienerberger több mint egy éve indított, rendkívül népszerű Mesterház Programja éppen erre kínál megoldást. Kevés olyan leendő családi ház-tulajdonos van ugyanis, aki képes eldönteni, hogy a megvásárolt építőanyag technológiai adottságaihoz alkalmazkodnak-e megálmodott otthona tervei, majd megfelelően zajlik-e a kivitelezés.

De hogy néz ki mindez a gyakorlatban?

Nagyon egyszerűen. Az érdeklődő a honlapon talál egy részletes leírást, amit ha átnyálaz, utána kinyilváníthatja a szándékát a közös munkára. Egy regisztrációval hozzájárul a kapcsolatfelvételhez, és amikor ez megtörténik, következhet az igények egyeztetése. Részleteibe merülve elmondja, pontosan mire vágyik a leendő házával kapcsolatban – de mielőtt azonban nagyon megszaladna, nem árt tisztázni, hogy ebben az esetben csak a fal, tető, födém hármasról van szó.

A Mesterház Program abban tud segíteni, hogy a különböző dilemmákat érvekkel és ellenérvekkel válaszokká alakítsa át. A díjmentes szolgáltatás ellenben csupán akkor jár, ha a Wienerberger termékeit választja a megrendelő. Ennek legértékesebb része a háromszori helyszíni műszaki szaktanácsadás, ami azt jelenti, hogy a képzett szakemberek háromszor felkeresik a kivitelezés helyszínét és egy ellenőrző lista alapján megvizsgálják, hogy a kivitelezés megfelel-e azoknak a feltételeknek, amiket a gyártó az alkalmazástechnikai útmutatójában leír.

Nincs harag

Érdekesség, hogy a telefonos konzultációkért nem kell fizetni, még akkor sem, ha a megrendelő utólag mégsem a Wienerberger termékeit választja. Nagy Zsolt István szerint ez hasznos dolog, hiszen egyrészt fejlődik a piac, másrészt a vevők tudatosabbak, és ha több megalapozott döntést hoznak, az hosszú távon csak jó lehet.

 

A Mesterház Program szakembereinek segítségét már csak azért is megéri igénybe venni, mert az építőanyag tudatos választásával a további anyagok mennyiségén spórolhatunk. Okostégla használata esetén akár utólagos hőszigetelő rétegre sincs szükség, így felesleges pluszkiadásoktól kímélhetjük meg magunkat, miközben a 2022 második felétől érvényes, a közel zéró energiaigényű épületekre vonatkozó előírásokat teljesíthetjük. A kevesebb felhasznált építőanyag révén ráadásul a lakástulajdonosok ökológiai lábnyomát is csökkenthetjük. E mellett a megfelelő beépítéssel a fűtési és hűtési költségek, valamint a szén-dioxid kibocsátás is alacsonyan tartható, ami minden családi ház tulajdonosának hosszú távon érdeke.

Kinek jó ez?

“Azoknak, akik biztosra akarnak menni és azt szeretnék, hogy az a műszaki tartalom, amire vágynak, meg is valósuljon. Ha az építtető elmondja a kivitelezőnek, hogy ebben a programban részt vesz, akkor az már egy olyan helyzetet teremt, hogy a kivitelező is alaposabban utána nézhet az adott termék pontos használatának. Nyilván a kivitelezőkkel mi is kapcsolatban állunk, és ők is bátran fordulhatnak hozzánk műszaki tanácsadásért, tehát az egész folyamat önbeteljesítővé válhat. Az ügyfeleink már a kivitelező választásánál is arra törekednek, hogy jó referenciával rendelkező szakembert találjanak, ha netán ez mégsem jön össze és rosszul választanak, valamint a kivitelező nem rendelkezik megfelelő tapasztalattal és szaktudással, akkor ezen a ponton gyorsan kibukhat, amikor kiderül, hogy egy mesterházat szeretnének építeni. Ilyenkor előfordulhat, hogy a kivitelező mondja, ezt így, ebben a formában nem vállalja és nem járul hozzá ahhoz, hogy valaki átvilágítsa a munkája minőségét – miközben egyébként teljesen nyilvános az ellenőrzési lista. Semmi olyan extra dolog nincs benne, amit egy tapasztalt szakember ne tudna könnyedén megvalósítani.” – ecseteli Nagy Zsolt István.

Mikor érdemes becsatlakozni?

A marketingvezető szerint, ha már megfogalmazódott az igény a házépítésre, akkor érdemes beregisztrálni.

“Amikor a ház tervezése elindul és megfogalmazom a vágyaimat, már abban a fázisban felvetődhetnek olyan kérdések, amiket jobb előre körbejárni – például milyen vastag legyen a fal, milyen falat vagy födémszerkezetet szeretnék kialakítani. A nagy dolgok már a tervezési folyamat korai szakaszában eldőlnek, utána pedig nyugodtan lehet ezeket a beszélgetéseket lefolytatni az építésszel” – mondja Nagy Zsolt István, akinek szavaiból tehát egyértelműen kiderül, hogy az építkezés lehető legkorábbi szakaszában érdemes a Mesterház Programhoz csatlakozni, mert így biztosan olyan otthonunk lesz, amilyet megálmodtunk.

(A cikk a Wienerberger Magyarország támogatásával készült.)

FOLYTASD EZZEL
Ilyen egy erdőtűz-biztos múzeum, ha Ausztráliában épül fel
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom