Close
Ugye nem gondoltad, hogy beköltöznél egy betonnyaralóba? Mi sem, egészen eddig

Ugye nem gondoltad, hogy beköltöznél egy betonnyaralóba? Mi sem, egészen eddig

Új szintre emeli a látszóbetonnal való játékot, fantáziát visz a monokróm terekbe, mindezt pedig Mexikó csodálatos tájának ölelésében.

A Práctica Arquitectura tervezte Monterrey közelében, egy El Barrial nevű kis mexikói faluban ezt a pazarul modern és formatervezett nyaralót.

Az El Aguacate, azaz Avokádó névre keresztelt ház gyönyörű példája annak, hogyan lehet elképesztően kreatívan bánni a látszóbetonnal és ilyen mesés tereket létrehozni, melyekben minden nap nyaralás.

Az egyszintes házat koncentrikus alakja miatt nevezték el az avokádóról; külső falait színes, halványrózsaszín beton borítja, a többi tér pedig monokróm, szürke beton.

A 165 négyzetméteres nyaralóban a központi részen találhatók az olyan közösségi terek mint a konyha, étkező és nappali, a két hálószoba és a hozzájuk tartozó fürdők pedig a külső körökben vannak, melyeket mediterrán hangulatú kertrész köt össze.

A nyaraló egyik különlegessége a nappali, mely 4,5 méter magasan egy piramis alakú, ablakos tetőben csúcsosodik ki.

A gyönyörű kert, a pazarul formatervezett ház, a stílusos bútorok és az egytől egyig esztétikai csillagos ötöst érdemlő részletek összessége pedig egy olyan betonnyaraló, ahol bármikor élnénk életvitelszerűen is.

(Fotók: César Béjar)

építészet | monokróm | nagy sztori | dizájn | mexikó

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram