Close
A 19 éves srác fogadásból megevett egy meztelencsigát, hamarosan elviselhetetlen fájdalmai lettek: ami ezután történt, színtiszta tragédia

A 19 éves srác fogadásból megevett egy meztelencsigát, hamarosan elviselhetetlen fájdalmai lettek: ami ezután történt, színtiszta tragédia

Idén öt éve hunyt el Sam Ballard, akinek borzasztóan szomorú történetét mindenkinek ismernie kell, hogy fogadásból ne csináljon meg mindent.

2018-ban, 27 éves korában halt meg az az ausztrál fiatal, aki csak annyit tett, mint olyan sokan felelőtlenül és fiatalon:

belement egy brahiba, de ez aztán az életébe kerül.

Sam még 2010-ben, 19 éves korában fiatal rögbijátékosként egy kerti bulin volt a barátaival, akik fogadtak, hogy biztosan nem meri megenni az épp felbukkant meztelen csigát. Sam lenyelte, majd nem sokkal később hányt, gyengeségre panaszkodott, utána arra, hogy elviselhetetlenül fáj a lába és csillagokat lát.

Kórházba vitték, ahol kiderült, hogy egy elképesztően ritka és súlyos fertőzést hordozott a csiga, amit megevett: a fiú agyhártyagyulladást kapott és egy 420 napig tartó kómába esett.

A fertőzést az Angiostrongylus cantonensis nevű fonalféreg okozta, ami feltehetően patkányürüléken keresztül jutott a csigába, mivel a csiga elfogyasztotta azt. Sam a 420 napos kómából visszatérve szinte teljesen lebénult és sohasem tért vissza rendesen az életbe: csövön keresztül táplálták, nem tudott többé beszélni, csak kerekesszékben tudott közlekedni, állandó felügyeletet igényelt, és rendszeresen rohamok gyötörték.

A fiú a 2010-ben történt csigaevés után nyolc évvel, 2018-ban hunyt el. Anyja úgy nyilatkozott, nem hibáztatja a barátait a fia haláláért; természetesen Sam története borzasztó ritka szerencsétlenség, mindenesetre ez a tragédia eléggé figyelemfelhívó, hogy nagyon-nagyon nem muszáj minden fogadásba belemenni, főleg, ha ebben mondjuk egy csúszómászó elfogyasztása is szerepel.

(Fotók és forrás: Allthatsinteresting, Wikipédia)

fonalféreg | tragédia | meztelencsiga | csiga | sam ballard

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kaktusz, ami lehoz a netről, hogy bevezessen az unatkozás művészetébe

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram