A 19 éves srác fogadásból megevett egy meztelencsigát, hamarosan elviselhetetlen fájdalmai lettek: ami ezután történt, színtiszta tragédia

Idén öt éve hunyt el Sam Ballard, akinek borzasztóan szomorú történetét mindenkinek ismernie kell, hogy fogadásból ne csináljon meg mindent.

2018-ban, 27 éves korában halt meg az az ausztrál fiatal, aki csak annyit tett, mint olyan sokan felelőtlenül és fiatalon:

belement egy brahiba, de ez aztán az életébe kerül.

Sam még 2010-ben, 19 éves korában fiatal rögbijátékosként egy kerti bulin volt a barátaival, akik fogadtak, hogy biztosan nem meri megenni az épp felbukkant meztelen csigát. Sam lenyelte, majd nem sokkal később hányt, gyengeségre panaszkodott, utána arra, hogy elviselhetetlenül fáj a lába és csillagokat lát.

Kórházba vitték, ahol kiderült, hogy egy elképesztően ritka és súlyos fertőzést hordozott a csiga, amit megevett: a fiú agyhártyagyulladást kapott és egy 420 napig tartó kómába esett.

A fertőzést az Angiostrongylus cantonensis nevű fonalféreg okozta, ami feltehetően patkányürüléken keresztül jutott a csigába, mivel a csiga elfogyasztotta azt. Sam a 420 napos kómából visszatérve szinte teljesen lebénult és sohasem tért vissza rendesen az életbe: csövön keresztül táplálták, nem tudott többé beszélni, csak kerekesszékben tudott közlekedni, állandó felügyeletet igényelt, és rendszeresen rohamok gyötörték.

A fiú a 2010-ben történt csigaevés után nyolc évvel, 2018-ban hunyt el. Anyja úgy nyilatkozott, nem hibáztatja a barátait a fia haláláért; természetesen Sam története borzasztó ritka szerencsétlenség, mindenesetre ez a tragédia eléggé figyelemfelhívó, hogy nagyon-nagyon nem muszáj minden fogadásba belemenni, főleg, ha ebben mondjuk egy csúszómászó elfogyasztása is szerepel.

(Fotók és forrás: Allthatsinteresting, Wikipédia)

ausztrália | fonalféreg | csiga | sam ballard | tragédia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom