Close
Mi a legjobb védelem autónk fényezése számára?

Mi a legjobb védelem autónk fényezése számára?

Azoknak az autótulajdonosoknak, akik ismerik járművük fényezésénének védelméhez szükséges eszközöket, nem okoz gondot megtalálni a számukra legideálisabb megoldást. A laikusok számára azonban már korántsem ennyire egyszerű a helyzet – cikkünk elsősorban nekik igyekszik segítséget nyújtani: lássuk, melyek a legnépszerűbb fényezésvédelmi lehetőségek!

Wax

A wax segít megvédeni az autófestéket a különféle szennyeződésektől, és hozzávetőleg 4-5 hónapig biztosít védelmet. A hatás attól függően változik, hogy az autó milyen mértékben van kitéve az időjárási viszonyoknak, milyen gyakran mossuk a járművet, és hogy milyen típusú waxot használunk. Sajnos a wax nem kínál fényezésvédő bevonatot vegyszerek, karcolások és kopásnyomok ellen.

Tömítőanyag

A tömítőanyag egy szintetikus termék, amely egyszerre védi az autófestéket és javítja annak fényezését. A felülethez tapad, és általában háromtól hat hónapig tartó védelmet garantál. A tömítőanyag hatékonysága szintén függ az autómosás gyakoriságától, a termékben használt adalékanyagoktól és más egyéb tényezőtől. Ezen megoldás ideális lehet azon autótulajdonosoknak, akik hatékony védelmet szeretnének járművük fényezése számára a vegyszerektől, a nedvességtől és a nap UV sugaraitól.

Kerámia bevonat

A kerámia bevonat egy folyékony polimerből áll, amelyet a karosszériára visznek fel – általában 2-4 év közötti védelemmel ruházza fel autónkat. A bevonat megóvja a gépjármű fényezését a nedvességtől, a sótól, a vegyszerektől és az UV sugárzástól is – ezenkívül a kerámia bevonatot nem lehet olyan könnyedén eltávolítani mosószerrel, mint a waxot vagy a tömítőanyagot. Tipp: a Gtechniq innovatív kerámia bevonatok egész sorával rendelkezik, amelyekkel a fényezés újra csillogóvá varázsolható és sokáig megőrizhető.

Karosszériavédő fólia

Kétségtelenül a karosszériavédő fólia jelenti az egyik leghatásosabb védelmet autónk fényezése számára – amennyiben az megfelelő állapotban van. Az autófóliának az előző megoldásokkal ellentétben nem abban van az ereje, hogy kijavítja, hanem megőrzi a fényezést. Akár egy évtizednél is tovább óvja a gépkocsit a karcolások és kisebb kopások ellen, nem beszélve a káros UV sugaraktól, vegyszerektől, nedvtől és egyéb külső behatásoktól. Az autófóliázás azonban nem egyszerű folyamat, és előzetes szaktudást igényel a kivitelezése – ezért azt a műveletet bízzuk inkább szakemberekre.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL
A nyári családi programokra készülvén
Ízelítő a legcsodásabb dízelmotorok világából
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom