Talán nem ma, de az elmúlt 5 éven belül már találkoztál a kesudióval, ami mára állócsillag lett az olajos magvak egén. Nem csak kivételes és egyedi aromája miatt szeretjük igazán, hanem számtalan egyéb jó tulajdonsága miatt is. Lássuk, hogy melyek is ezek!
A legfontosabbak
Ez a Brazíliában őshonos olajos mag a pisztáciával és a mangóval áll a legközelebbi kapcsolatban. Hazánkba is innen került, bár az útja ettől függetlenül elég kalandos volt. Holland kereskedők által Indiába került, majd onnan szóródott szerte a világba. Bármilyen hihetetlen, ez az olajos mag nem más, mint a kesualma végén található mag, ami rendkívül jó hatással van a szervezetre. Bár a legtöbb ember nem ismeri hazánkban, a kesualma egy C-vitaminban rendkívül gazdag termés, és a felhasználási módja is igen sokszínű. Sokszor készítenek belőle lekvárt és akár bort is.
Gondoltad volna hogy ez a mag alapállapotban mérgező? Pedig az. A mag attól válik emberi fogyasztásra alkalmassá, hogy a feldolgozás során olajba kerül, majd ezután iparilag forró levegővel megpörkölik. A jellegzetes ízét is ennek az eljárásnak köszönheti, aminek hatására igazán kijönnek a kesudióra jellemző aromák.
Mit tartalmaz?
Mivel egy olajos magról beszélünk, így természetes, hogy bővelkedik ásványi anyagokban, rostokban, fehérjében és telítetlen zsírsavakban. Mivel a felsorolt elemek nagyon jó hatással vannak a szervezetre, ezért kutatások bebizonyították hogy akik sok olajos magvat fogyasztanak, azok sokkal kevésbé szenvednek szív- és érrendszeri betegségekben.
Kiemelkedő a cink- és a vastartalma, valamint sok benne a magnézium, aminek köszönhetően igazán jó hatással van a magas vérnyomásra, sőt az időskori memóriazavarra is. A magnézium ezenfelül idegnyugtató hatású, sőt fejfájás esetén is hatékonyan alkalmazható. A benne lévő jódnak köszönhetően segít megelőzni a különböző, jódhiányból eredő betegségeket. Többféle B-vitamint tartalmaz, azaz komplex B2-, B3- és B6-vitaminban gazdag. Ezek nagyban hozzájárulnak az idegrendszer működéséhez, így fokozzák az egészséges működését.
Ha mindez nem lenne elég, akkor fehérjében és telítetlen zsírsavakban gazdag, amik közül az utóbbi a keringési megbetegedések természetes ellensége. A benne lévő flavonolok nagy segítséget jelentenek a rákos sejtek kialakulásának a megelőzésében, amihez még hozzájárul, hogy természetes rézforrás.
A legjobb, ha napi rendszerességgel fogyasztunk belőle 1 kisebb marékkal, mert az már hatékonyan segít a fentiekben, azaz az egészséges életmód fenntartásában. Ha nem tudod, hogy hol szerezd be a csemegédet, akkor mindenképp ajánljuk, hogy nézz körül a Magzsola oldalán, hogy biztosan a legjobb minőséget kapd! Ne habozz, rendeld meg még ma, hogy minél előbb kedvedre rágcsálhasd!
(Szponzorált tartalom)
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!