Close
Mi az a kesudió, és miért szeretjük?

Mi az a kesudió, és miért szeretjük?

Talán nem ma, de az elmúlt 5 éven belül már találkoztál a kesudióval, ami mára állócsillag lett az olajos magvak egén. Nem csak kivételes és egyedi aromája miatt szeretjük igazán, hanem számtalan egyéb jó tulajdonsága miatt is. Lássuk, hogy melyek is ezek!

A legfontosabbak

Ez a Brazíliában őshonos olajos mag a pisztáciával és a mangóval áll a legközelebbi kapcsolatban. Hazánkba is innen került, bár az útja ettől függetlenül elég kalandos volt. Holland kereskedők által Indiába került, majd onnan szóródott szerte a világba. Bármilyen hihetetlen, ez az olajos mag nem más, mint a kesualma végén található mag, ami rendkívül jó hatással van a szervezetre. Bár a legtöbb ember nem ismeri hazánkban, a kesualma egy C-vitaminban rendkívül gazdag termés, és a felhasználási módja is igen sokszínű. Sokszor készítenek belőle lekvárt és akár bort is.

Gondoltad volna hogy ez a mag alapállapotban mérgező? Pedig az. A mag attól válik emberi fogyasztásra alkalmassá, hogy a feldolgozás során olajba kerül, majd ezután iparilag forró levegővel megpörkölik. A jellegzetes ízét is ennek az eljárásnak köszönheti, aminek hatására igazán kijönnek a kesudióra jellemző aromák.

Mit tartalmaz?

Mivel egy olajos magról beszélünk, így természetes, hogy bővelkedik ásványi anyagokban, rostokban, fehérjében és telítetlen zsírsavakban. Mivel a felsorolt elemek nagyon jó hatással vannak a szervezetre, ezért kutatások bebizonyították hogy akik sok olajos magvat fogyasztanak, azok sokkal kevésbé szenvednek szív- és érrendszeri betegségekben.

Kiemelkedő a cink- és a vastartalma, valamint sok benne a magnézium, aminek köszönhetően igazán jó hatással van a magas vérnyomásra, sőt az időskori memóriazavarra is. A magnézium ezenfelül idegnyugtató hatású, sőt fejfájás esetén is hatékonyan alkalmazható. A benne lévő jódnak köszönhetően segít megelőzni a különböző, jódhiányból eredő betegségeket. Többféle B-vitamint tartalmaz, azaz komplex B2-, B3- és B6-vitaminban gazdag. Ezek nagyban hozzájárulnak az idegrendszer működéséhez, így fokozzák az egészséges működését.

Ha mindez nem lenne elég, akkor fehérjében és telítetlen zsírsavakban gazdag, amik közül az utóbbi a keringési megbetegedések természetes ellensége. A benne lévő flavonolok nagy segítséget jelentenek a rákos sejtek kialakulásának a megelőzésében, amihez még hozzájárul, hogy természetes rézforrás.

A legjobb, ha napi rendszerességgel fogyasztunk belőle 1 kisebb marékkal, mert az már hatékonyan segít a fentiekben, azaz az egészséges életmód fenntartásában. Ha nem tudod, hogy hol szerezd be a csemegédet, akkor mindenképp ajánljuk, hogy nézz körül a Magzsola oldalán, hogy biztosan a legjobb minőséget kapd! Ne habozz, rendeld meg még ma, hogy minél előbb kedvedre rágcsálhasd!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

5+1 szuper játék, amivel visszarepülhetsz a gyerekkorodba!

Egészségbiztosítás tippek – segítség a választásban

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram