Close
Egy szerkezet, amitől az egész lakás illatozik majd

Egy szerkezet, amitől az egész lakás illatozik majd

Vannak, akik a Nag Champa füstölőt gyújtják be, mások illatos gyertyákat, sokan szeretik a bambuszpálcás diffúzorokat, megint mások elektromos önműködő légfrissítő fújása elől menekülnek, vagy konnektorba dugják az illatokat. Remek dolog, ha az otthonnak saját illata van, ami akár évszakonként változhat. A legújabb és legkorszerűbb megoldás az ultrahangos diffúzorok és egyben párástók használata. 

Hozzánk, Magyarországra még csak mostanában érkeznek meg a mutatósabb diffúzorok, amelyek több funkciót is betölthetnek. Vannak, amelyek a zen érzést képviselik, és anyagukban, formájukban inkább keletre húznak, de sok a minimalista, nordic dizájn jellegű gép is.

Vízzel, valamint illóolajakkal működnek, ugyanolyan jól kezelnek egy sima fahéjolajat is, mint bármelyik márka fantáziaillatát, vagy saját keverésünket.

Egyre több nagy divatház és lakberendezési brand áll elő illóolajokkal is, a már megszokott gyertyák és illatwaxok mellett, ugyanis ők is látják, hogy a modern, haladó otthonokban élők szívesebben választják ezt a tudatosabb párologtatási módszert. Főleg azért is, mert amellett, hogy ezek a gépek a leghatékonyabban oldják meg az illatosítást, a párásítás is feladatuk.

Hordozhatóak, a legtöbbjük csendes, sokukba hangulatvilágítást is építettek, amit akár távirányítással is üzemeltethetünk a kanapéról. A legtöbb verzió ultrahang segítségével pöfögi ki magából az illatos, szárazabb ködöt.

A legjobban tetsző készülékkel gyakorlatilag házi aromaterápiát alkalmazhatunk, ez pedig még egy szintet emel az otthon és a mi hangulatunkon is.

Vásárlás előtt érdemes figyelembe venni, milyen űrtartalmú a készülék, lehet-e időzíteni, hálózatról működik vagy elemes/akkumulátoros, mekkora területet tud beillatosítani, hogyan világít, a fényt ki lehet-e kapcsolni, lehet-e állítani a köd intenzitásán, összekapcsolható-e applikációkkal, okosotthon-vezérlőkkel.

Stílusos és diszkrét a Vitruvi diffúzora, sokan esküsznek a holland Geurwolkje márkára, az Olfinity pedig szembe megy minden másik diffúzor formavilágával.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash, Olfinity)

aromadiffúzor | aromalámpa | otthon | diffúzor | aromaterápia

FOLYTASD EZZEL

Ukrán kérésre a technológiai milliárdos is beszáll a háborúba

Ezzel a magyar alkalmazással bármikor lemehetsz alfába

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram