Close
Egy szerkezet, amitől az egész lakás illatozik majd

Egy szerkezet, amitől az egész lakás illatozik majd

Vannak, akik a Nag Champa füstölőt gyújtják be, mások illatos gyertyákat, sokan szeretik a bambuszpálcás diffúzorokat, megint mások elektromos önműködő légfrissítő fújása elől menekülnek, vagy konnektorba dugják az illatokat. Remek dolog, ha az otthonnak saját illata van, ami akár évszakonként változhat. A legújabb és legkorszerűbb megoldás az ultrahangos diffúzorok és egyben párástók használata. 

Hozzánk, Magyarországra még csak mostanában érkeznek meg a mutatósabb diffúzorok, amelyek több funkciót is betölthetnek. Vannak, amelyek a zen érzést képviselik, és anyagukban, formájukban inkább keletre húznak, de sok a minimalista, nordic dizájn jellegű gép is.

Vízzel, valamint illóolajakkal működnek, ugyanolyan jól kezelnek egy sima fahéjolajat is, mint bármelyik márka fantáziaillatát, vagy saját keverésünket.

Egyre több nagy divatház és lakberendezési brand áll elő illóolajokkal is, a már megszokott gyertyák és illatwaxok mellett, ugyanis ők is látják, hogy a modern, haladó otthonokban élők szívesebben választják ezt a tudatosabb párologtatási módszert. Főleg azért is, mert amellett, hogy ezek a gépek a leghatékonyabban oldják meg az illatosítást, a párásítás is feladatuk.

Hordozhatóak, a legtöbbjük csendes, sokukba hangulatvilágítást is építettek, amit akár távirányítással is üzemeltethetünk a kanapéról. A legtöbb verzió ultrahang segítségével pöfögi ki magából az illatos, szárazabb ködöt.

A legjobban tetsző készülékkel gyakorlatilag házi aromaterápiát alkalmazhatunk, ez pedig még egy szintet emel az otthon és a mi hangulatunkon is.

Vásárlás előtt érdemes figyelembe venni, milyen űrtartalmú a készülék, lehet-e időzíteni, hálózatról működik vagy elemes/akkumulátoros, mekkora területet tud beillatosítani, hogyan világít, a fényt ki lehet-e kapcsolni, lehet-e állítani a köd intenzitásán, összekapcsolható-e applikációkkal, okosotthon-vezérlőkkel.

Stílusos és diszkrét a Vitruvi diffúzora, sokan esküsznek a holland Geurwolkje márkára, az Olfinity pedig szembe megy minden másik diffúzor formavilágával.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash, Olfinity)

FOLYTASD EZZEL
A kávéfüggők legjobb barátja ez a hordozható kávéfőző
A Louis Vuitton új, vezeték nélküli hangszórója luxusszintre emeli a zenehallgatást
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom