Close
Egy szerkezet, amitől az egész lakás illatozik majd

Egy szerkezet, amitől az egész lakás illatozik majd

Vannak, akik a Nag Champa füstölőt gyújtják be, mások illatos gyertyákat, sokan szeretik a bambuszpálcás diffúzorokat, megint mások elektromos önműködő légfrissítő fújása elől menekülnek, vagy konnektorba dugják az illatokat. Remek dolog, ha az otthonnak saját illata van, ami akár évszakonként változhat. A legújabb és legkorszerűbb megoldás az ultrahangos diffúzorok és egyben párástók használata. 

Hozzánk, Magyarországra még csak mostanában érkeznek meg a mutatósabb diffúzorok, amelyek több funkciót is betölthetnek. Vannak, amelyek a zen érzést képviselik, és anyagukban, formájukban inkább keletre húznak, de sok a minimalista, nordic dizájn jellegű gép is.

Vízzel, valamint illóolajakkal működnek, ugyanolyan jól kezelnek egy sima fahéjolajat is, mint bármelyik márka fantáziaillatát, vagy saját keverésünket.

Egyre több nagy divatház és lakberendezési brand áll elő illóolajokkal is, a már megszoott gyertyák és illatwaxok mellett – tekintettel rá, hogy a modern, haladó otthonokba szívesebben választják ezt a tudatosabb párologtatási módszert. Főleg azért is, mert amellett, hogy ezek a gépek a leghatékonyabban oldják meg az illatosítást, a párásítás is feladatuk.

Hordozhatóak, a legtöbbjük csendes, sokukba hangulatvilágítást is építettek, amit akár távirányítással is üzemeltethetünk a kanapéról. A legtöbb verzió ultrahang segítségével pöfögi ki magából az illatos, szárazabb ködöt.

A legjobban tetsző készülékkel gyakorlatilag házi aromaterápiát alkalmazhatunk, ez pedig még egy szintet emel az otthon és a mi hangulatunkon is.

Vásárlás előtt érdemes figyelembe venni, milyen űrtartalmú a készülék, lehet-e időzíteni, hálózatról működik vagy elemes/akkumulátoros, mekkora területet tud beillatosítani, hogyan világít, a fényt ki lehet-e kapcsolni, lehet-e állítani a köd intenzitásán, összekapcsolható-e applikációkkal, okosotthon-vezérlőkkel.

Stílusos és diszkrét a Vitruvi diffúzora, sokan esküsznek a holland Geurwolkje márkára, az Olfinity pedig szembe megy minden másik diffúzor formavilágával.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash, Olfinity)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom