Close
Azonnal könnyű tavaszi napsütés jár át ettől a gyönyörű dizájnerháztól

Azonnal könnyű tavaszi napsütés jár át ettől a gyönyörű dizájnerháztól

Minden négyzetcentije himnusz a kortárs dizájnhoz, és csak úgy árad belőle az életigenlés. Azt mondjuk nem értjük, hogy miért van egy polip felfüggesztve a kertben, de nem is kell mindent érteni.

Miamiban, Floridában épült meg ez a nagyvonalú, 2590 négyzetméteres rezidencia a Strang Design jóvoltából.

A házban fantasztikusan egyesítették a brazil hangulatot, a vintázs dizájnt és a kortárs elemeket a tervezők által “környezettudatos modernizmusnak” keresztelt égisz alatt.

Az eredmény? Egy elbűvölő otthon, ahonnan azt sem bánnánk, ha egész évben nem mozdulnánk ki.

Az óriási házban öt háló és hét fürdő található, bútoraiban pedig visszaköszön a tulajdonosok brazil öröksége, valamint a pár műtárgykollekciója is domináns a terekben. A tervezők egy olyan házat álmodtak meg, melyben azonnal úgy érezni, hogy már régesrég itt áll, a gyönyörű fák között.

A kétszintes, U alakú épület egy nagy medencét ölel körbe; a földszinten találhatók a közös helyiségek, az emeleten pedig a hálók és fürdők. A terekben csodálatosan játszanak a meleg tónusokkal és a kontrasztos színekkel és anyaghasználattal: a durvább anyagokat mindenhol lágyítja egy puhább textúra.

A kertben pedig a tűzrakóhely fölött figyel egy polip, számunkra ismeretlen okokból, mindenesetre elég egyedi ötlet.

(Fotók: Kris Tamburello)

ház | dizájn | építészet | miami | polip

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Így kaphatsz egy kis francia életérzést egy csodás villában a Balaton-felvidéken

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram