Close
Így ébred fel álmából a világ egyik legszegényebb országa

Így ébred fel álmából a világ egyik legszegényebb országa

Mianmar egy alvó ország, amely Marta Trela útifilmjében éled fel, miközben társával és fényképezőgépeikkel igyekeznek megörökíteni ennek a gyönyörű vidéknek az egyedülálló kultúráját és lenyűgöző természetét, mielőtt az visszafordíthatatlanul megváltozna.

A filmes úgy véli, Mianmar felfedezése olyan érzés, mintha a National Geographic élő kiadásába csöppennénk: elefántok vezetik a szerzetesek menetét a poros városokon keresztül, a gyümölcsárus pedig egy kosár mangót cipel a fején. Másrészről az ország hanyatt-homlok rohan a jövő felé, hogy felzárkózzon a világ többi részéhez.

Ebben az útifilmben ez a kettősség tökéletesen megjelenik.

(Nyitókép: Getty Images)

burma | útifilm | video | ázsia | mianmar

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram