Ezek a világ legjobb ár-érték arányú három Michelin-csillagos éttermei

Egy friss kutatás vizsgálta meg, hogy melyek a legolcsóbb három Michelin-csillaggal büszkélkedő éttermei.

A Michelin-csillag a legnevesebb elismerés, amelyet egy étterem kaphat. Csupán százharminchat olyan vendéglátóhely van a világon, amely mind a három csillagot bezsebelte. A kalauz ezeket gasztroturisztikai fellegváraknak is tartja, ahová valóban érdemes elutazni kulináris élvezetekért.

Nemrégiben azonban más szemszögből is megvizsgálták ezt a százharminchat éttermet. Megnézték ugyanis, hogy melyek a legjobb ár-érték arányúak, az értékelést pedig olyan szempontok alapján végezték el, mint a vendégvélemények, az étterem árai és a konkurenciák árképzései.

A money.co.uk elemzése szerint az első helyen a pekingi King's Joy végzett.

Az étterem először 2021-ben kapott három Michelin-csillagot, a Tripadvisoron pedig nemcsak a legjobb vendégértékelést kapta, de az ételek áraival is kitűnt. Az étkezés ugyanis személyenként 110 dollárból, azaz 38 ezer forintból kijön, míg a legdrágább három Michelin-csillagos étteremben, a párizsi Guy Savoy-ban 583 dollárt, azaz csaknem kétszázezer forintot hagynak ott a vendégek.

A lista második helyét a francia Saint-Bonnet-le-Froidban található Régis et Jacques Marcon étterem foglalhatta el, ahol az ínyenceket rendkívüli ételekkel, valamint az Ardèche és a Mont du Velay völgyére nyíló lenyűgöző kilátással várják.

A hely 96,6 százalékban jó értékelést kapott, a legolcsóbb menüjének ára pedig fejenként 198 dollár, vagyis nagyjából 68 ezer forint.

Tetsuo Nakashima séf étterme Hirosimában található és az ár-érték arányt tekintve egészen a harmadik helyig jutott. A Tripadvisor értékelői 94,9 százalékban pozitív véleményt fogalmaztak meg vele kapcsolatban, a legolcsóbb ételsorért pedig a vendégeknek 142 dollárt, közel 49 ezer forintot kell fizetniük.

A listán azonban nemcsak a legolcsóbb, de a legdrágább három Michelin-csillaggal rendelkező éttermek is szerepelnek. Köztük van Gordon Ramsey Guy Savoyja után a második legtöbbet a kiotói Kitcho Arashiyama-ban kell fizetni, ahol többek között

a japán teaszertartás hagyományait is megtapasztalhatjuk személyenként 543 dollártért, vagyis 153 ezer forintért.

A harmadik legdrágább étterem pedig Alain Passard séf ikonikus párizsi L'Arpègae-je lett, amely több mint két évtizede őrzi három Michelin-csillagját többek között növényi alapú menüjének köszönhetően. Egy étkezés az ultraelegáns étteremben 539 dollártól kezdődik.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Facebook, Tripadvisor és Getty)

Michelin | kutatás | felmérés | michelin-csillag | Michelin Guide | michelin kalauz

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom