Close
Ezek a világ legjobb ár-érték arányú három Michelin-csillagos éttermei

Ezek a világ legjobb ár-érték arányú három Michelin-csillagos éttermei

Egy friss kutatás vizsgálta meg, hogy melyek a legolcsóbb három Michelin-csillaggal büszkélkedő éttermei.

A Michelin-csillag a legnevesebb elismerés, amelyet egy étterem kaphat. Csupán százharminchat olyan vendéglátóhely van a világon, amely mind a három csillagot bezsebelte. A kalauz ezeket gasztroturisztikai fellegváraknak is tartja, ahová valóban érdemes elutazni kulináris élvezetekért.

Nemrégiben azonban más szemszögből is megvizsgálták ezt a százharminchat éttermet. Megnézték ugyanis, hogy melyek a legjobb ár-érték arányúak, az értékelést pedig olyan szempontok alapján végezték el, mint a vendégvélemények, az étterem árai és a konkurenciák árképzései.

A money.co.uk elemzése szerint az első helyen a pekingi King’s Joy végzett.

Az étterem először 2021-ben kapott három Michelin-csillagot, a Tripadvisoron pedig nemcsak a legjobb vendégértékelést kapta, de az ételek áraival is kitűnt. Az étkezés ugyanis személyenként 110 dollárból, azaz 38 ezer forintból kijön, míg a legdrágább három Michelin-csillagos étteremben, a párizsi Guy Savoy-ban 583 dollárt, azaz csaknem kétszázezer forintot hagynak ott a vendégek.

A lista második helyét a francia Saint-Bonnet-le-Froidban található Régis et Jacques Marcon étterem foglalhatta el, ahol az ínyenceket rendkívüli ételekkel, valamint az Ardèche és a Mont du Velay völgyére nyíló lenyűgöző kilátással várják.

A hely 96,6 százalékban jó értékelést kapott, a legolcsóbb menüjének ára pedig fejenként 198 dollár, vagyis nagyjából 68 ezer forint.

Tetsuo Nakashima séf étterme Hirosimában található és az ár-érték arányt tekintve egészen a harmadik helyig jutott. A Tripadvisor értékelői 94,9 százalékban pozitív véleményt fogalmaztak meg vele kapcsolatban, a legolcsóbb ételsorért pedig a vendégeknek 142 dollárt, közel 49 ezer forintot kell fizetniük.

A listán azonban nemcsak a legolcsóbb, de a legdrágább három Michelin-csillaggal rendelkező éttermek is szerepelnek. Köztük van Gordon Ramsey Guy Savoyja után a második legtöbbet a kiotói Kitcho Arashiyama-ban kell fizetni, ahol többek között

a japán teaszertartás hagyományait is megtapasztalhatjuk személyenként 543 dollártért, vagyis 153 ezer forintért.

A harmadik legdrágább étterem pedig Alain Passard séf ikonikus párizsi L’Arpègae-je lett, amely több mint két évtizede őrzi három Michelin-csillagját többek között növényi alapú menüjének köszönhetően. Egy étkezés az ultraelegáns étteremben 539 dollártól kezdődik.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Facebook, Tripadvisor és Getty)

michelin kalauz | Michelin Guide | étterem | elemzés | felmérés

FOLYTASD EZZEL

Letarolta Spanyolország és Portugália a Michelin-t

Ennek a konyhai trükknek hála soha többé nem kell hámoznunk a burgonyát

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram