Close
Ezek a világ legjobb ár-érték arányú három Michelin-csillagos éttermei

Ezek a világ legjobb ár-érték arányú három Michelin-csillagos éttermei

Egy friss kutatás vizsgálta meg, hogy melyek a legolcsóbb három Michelin-csillaggal büszkélkedő éttermei.

A Michelin-csillag a legnevesebb elismerés, amelyet egy étterem kaphat. Csupán százharminchat olyan vendéglátóhely van a világon, amely mind a három csillagot bezsebelte. A kalauz ezeket gasztroturisztikai fellegváraknak is tartja, ahová valóban érdemes elutazni kulináris élvezetekért.

Nemrégiben azonban más szemszögből is megvizsgálták ezt a százharminchat éttermet. Megnézték ugyanis, hogy melyek a legjobb ár-érték arányúak, az értékelést pedig olyan szempontok alapján végezték el, mint a vendégvélemények, az étterem árai és a konkurenciák árképzései.

A money.co.uk elemzése szerint az első helyen a pekingi King’s Joy végzett.

Az étterem először 2021-ben kapott három Michelin-csillagot, a Tripadvisoron pedig nemcsak a legjobb vendégértékelést kapta, de az ételek áraival is kitűnt. Az étkezés ugyanis személyenként 110 dollárból, azaz 38 ezer forintból kijön, míg a legdrágább három Michelin-csillagos étteremben, a párizsi Guy Savoy-ban 583 dollárt, azaz csaknem kétszázezer forintot hagynak ott a vendégek.

A lista második helyét a francia Saint-Bonnet-le-Froidban található Régis et Jacques Marcon étterem foglalhatta el, ahol az ínyenceket rendkívüli ételekkel, valamint az Ardèche és a Mont du Velay völgyére nyíló lenyűgöző kilátással várják.

A hely 96,6 százalékban jó értékelést kapott, a legolcsóbb menüjének ára pedig fejenként 198 dollár, vagyis nagyjából 68 ezer forint.

Tetsuo Nakashima séf étterme Hirosimában található és az ár-érték arányt tekintve egészen a harmadik helyig jutott. A Tripadvisor értékelői 94,9 százalékban pozitív véleményt fogalmaztak meg vele kapcsolatban, a legolcsóbb ételsorért pedig a vendégeknek 142 dollárt, közel 49 ezer forintot kell fizetniük.

A listán azonban nemcsak a legolcsóbb, de a legdrágább három Michelin-csillaggal rendelkező éttermek is szerepelnek. Köztük van Gordon Ramsey Guy Savoyja után a második legtöbbet a kiotói Kitcho Arashiyama-ban kell fizetni, ahol többek között

a japán teaszertartás hagyományait is megtapasztalhatjuk személyenként 543 dollártért, vagyis 153 ezer forintért.

A harmadik legdrágább étterem pedig Alain Passard séf ikonikus párizsi L’Arpègae-je lett, amely több mint két évtizede őrzi három Michelin-csillagját többek között növényi alapú menüjének köszönhetően. Egy étkezés az ultraelegáns étteremben 539 dollártól kezdődik.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Facebook, Tripadvisor és Getty)

FOLYTASD EZZEL
Brutális ételmérgezést okozhat egy új TikTok-őrület
Így tárold a banánodat, hogy ne barnuljon be
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom