Miért fontos a légtisztítás és a párásítás?

Otthonunk levegőjének minősége alapvetően meghatározza az életminőségünket és az egészségi állapotunkat. Sokan nem restek akár több száz kilométert is utazni naponta, hogy jó levegőjű helyen élhessenek. Pedig nem ez az egyetlen megoldás erre a problémára. Nézzük, mit tehetünk még!

Miért érdemes légtisztítót vásárolnunk?

Ezek az eszközök magukba zárják a port és a legkülönfélébb allergéneket, így számos előnyüket élvezhetjük az alkalmazásuk során. Érdemes azonban ennél a termékkörnél is figyelni a megvásárolt termék minőségi szintjére. Egy kevésbé neves gyártó termékeitől nem biztos, hogy megkapjuk az általunk elvárt teljesítményt és minőséget. A hosszú, hibamentes működést pedig a legtöbb olcsó, nevesincs légtisztító esetében maximum csak remélhetjük. Azonban a Premiumshop24.hu kínálatában megtalálható légtisztítók alkalmazásával hatékonyan javíthatjuk a levegő minőségét.

Milyen előnyökkel jár egy ilyen eszköz a takarítások során?

A levegőben terjedő apró részecskék lerakódhatnak a bútorainkon. Ezt a porréteget pedig csak rendszeres, fáradságos munkával tudjuk eltávolítani. Egyes lakóépületekben kiemelkedően nagy problémát jelent ez a jelenség. Szerencsére azonban egy jó minőségű légtisztító berendezés alkalmazásával könnyedén megoldhatjuk ezt a problémát. Ha még reptében kiszűrjük a lakásunk levegőjéből ezeket a részecskéket, kevesebb energiát kell majd a takarításba ölnünk. Így a legdrágább erőforrásunkat, az időnket takarítja meg nekünk egy ilyen alkalmatosság.

Felüdülés az allergiásoknak

A prémium kategóriás termékek, amilyenek a Dyson légtisztítók is, minden allergiával küszködőnek hathatós segítséget nyújtanak a működésükkel. A pollenallergia ma már sajnos népbetegségnek számít. A különböző növények által kibocsátott apró pollenszemek folyamatos gyötrelmet jelentenek az azokra érzékenyeknek. Ezt a téli időszakot leszámítva szinte egész évben át kell élniük az érintetteknek. Hozzájuk csatlakoznak még a porallergiával küszködő embertársaink is.

Milyen hatások befolyásolhatják a légminőséget?

Kevesen tudják, de otthonaink levegője akár ötször rosszabb minőségű is lehet, mint az azt körülvevő szabad levegő. Hogyan kerülhetnek be szobáink légterébe a nem kívánt alkotóelemek? A szellőztetés során a kipufogógázok és porszemcsék könnyedén bejuthatnak hozzánk. A rossz minőségű festményekből pedig számtalan káros anyag párologhat. Az eldugott helyeken és hőhidaknál megtelepedő penészgombák is károsíthatják a bent élők légzőszervét. Ezen felül, ha háziállatokat tartunk, az általuk behurcolt káros anyagokkal is számolnunk kell.

Ezekre a hatásokra szerencsére hatékony megoldást jelentenek a minőségi légtisztító berendezések. Egyes típusok nemcsak tisztítani tudják a levegőt, de párásíthatják is azt, illetve hűthetik is a körülöttük lévő mikrokörnyezetet. Összesítve tehát, mindenkinek csak javasolni lehet a használatukat.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom