Close
Miért jó a fogászati implantátum?

Miért jó a fogászati implantátum?

A fogászati implantátumok elterjedése rohamosan nő, ami érthető, hiszen a foghiány pótlásának ez a módszer a legbiztosabb módja. Olyan korszerű beavatkozás, aminek a végeredményével te is garantáltan elégedett leszel. Miért? Azonnal kiderül.

Miért lehet szükség fogászati implantátum alkalmazására?

Ahogy azt már fentebb is említettük: a foghiány miatt. A fogvesztésnek számos oka lehet: baleset, genetikai háttér, hiányos szájhigiénia, más betegségek. Jóval több, mint egy kis esztétikai hiba – az egészségedre is veszélyes lehet. Ugyanis olyan következményei lehetnek, amelyekre nem is gondolnál.

A Jildent Clinique fogászati implantátumot beépítő fogszakorvosok is felhívják ezekre a veszélyekre a pácienseik figyelmét. Sérül a rágófunkció, az eredetileg ép fogak statikai állapota megváltozik. A fogak megdőlhetnek, sérülhet a gyökérzet. A különböző gyulladásos betegségek kialakulásáról nem is beszélve.

A hiányzó fogakat mindenképpen pótolni kell

A hiányzó fogak pótlására azért van szükség, mert a fogsorunk csak így tudja ellátni a feladatát.

Milyen következménye lesz annak, ha ez nem történik meg?

  • A hiányzó fog szomszédai fokozatosan bedőlnek az üres térbe.
  • Módosul a harapás iránya, ereje – ez komoly fájdalmakat okozhat a rágóízületben, megnehezítve ezzel a mindennapjaidat.
  • A hiányzó fog alatt sorvadni kezdhet a csont, amit az implantáció során pótolni fognak. Ez azért is jelenthet problémát, mert nemcsak a kezelés és gyógyulás idejét növeli meg, de a költségeket is megemeli.

Milyen lehetőségeid vannak a fog pótlására?

Az implantátumok megjelenése előtt a hiányzó fogat kivehető vagy fix pótlásokkal, híddal pótolták. Ez azonban azzal jár, hogy a hiányzó fog körüli fogakat meg kell csiszolni, mivel ezek csonkjaira rögzítik majd a fogpótlást. Nem nehéz kitalálni, hogy ez a megoldás a népszerűsége és elterjedtsége ellenére sem a legjobb, hiszen így az amúgy egészséges fogakat kénytelenek roncsolni.

Ha ezt nem szeretnéd, akkor jelenthetnek professzionális megoldást az implantátumok, melyek alkalmazásához az egészséges fogakat nem kell roncsolni, hiszen azok önmagukban is képesek lesznek ellátni a fog feladatát.

Mit jelent a fogbeültetés?

A fogbeültetés lényegében nem egy fog, hanem egy műgyökér beültetését jelenti. Ezen műgyökereknek ma már több mint száz típusa ismert. A beavatkozás előtt a szakemberek alaposan felmérik az érintettek általános egészségi állapotát, a fogazat anatómiai jellegzetességeit (röntgent készítenek), majd kezelési tervet állítanak össze.

A beépített foggyökerek száma és elhelyezkedése mindig helyzettől függ. Van, amikor csak egyetlen fog pótlásáról van szó, de akár egy teljes fogsor készítésére is alkalmas.

Mennyibe kerül a fogászati implantátum?

Az egyes implantátumok és a beültetés költségei nagyon eltérőek lehetnek. Mindig egyénre szabottan határozható meg, hogy milyen anyagokat kell felhasználni, milyen eljárást kell alkalmazni.

Válaszd te is a fogászati implantátum beültetését, ha stabilitást és nagyságrendekkel jobb rágóképességet szeretnél a fogpótlás végeredményeként.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Hogyan alakulnak a glettelés árak?

Férfi pénztárca – milyen színt válasszak?

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram