Close
Csak egyszer kell felvenni egy nekünk varrt öltönyt, és örökre elfelejtjük az üzleteket

Csak egyszer kell felvenni egy nekünk varrt öltönyt, és örökre elfelejtjük az üzleteket

Unalmas közhely, hogy az alvás–munka–család háromszög uralta felgyorsult világunkban valamennyi ellopott pillanatért hálásnak kell lennünk, de most tényleg lassítsunk egy kicsit, és adjunk pár percet egy olyan témának, ami egyrészt megnyugtat, másrészt tanulhatunk belőle.

Itt van William Gilchrist, a híres-neves férfidivat-márka, az Oliver Spencer kreatív tanácsadója, és többek között a The Rolling Stones stylistja, aki most elmeséli, miért jó méret után készült öltönybe belebújni.

A londoni bázisú Gilchrist korábban Milánó és New York előkelő divatmagazinjaiban mondta meg Carrie Bradshaw-szerűen a tutit, úgyhogy mindenképp érdemes odafigyelni a szavaira.

Gilchrist általában nagykanállal merít a londoni életből. Egy átlagos napon nem tudja megmondani előre, mi fog történni vele: előfordulhat, hogy egy fotózáson köt ki, mint ahogy a Soho valamelyik bárpultját is támaszthatja, miközben egy dizájnerrel beszélget. Vagy magával Oliver Spencerrel, akivel igen szoros kapcsolatot ápol.

Amikor éppen ezek közül egyik sem foglalja le, akkor betér kedvenc szabójához, hogy semmi mást se csináljon, csak élvezze az öltönykészítés minden pillanatát a méretvételtől kezdve a próbákon át a tükör előtt pózolásig.

Gilchrist ahhoz a Richard Andersonhoz jár, akit a Mayfair magazin a közelmúltban a szakma legjobbjának választott.

Azt mondja, a város legkedvesebb fickói között ilyenkor otthon érzi magát. – “Mindig is vonzott a minőség és a kézzel eszkábált dolgok, nincs ez másképp egy öltöny esetében sem. A boltban kapható darabok csak egy pillanatra tűnnek úgy, mintha személyesen neked készítették volna őket. Ha csupán egyszer, egy alkalommal viselsz egy tényleg rád szabottat, azonnal érzed a különbséget. Ha anyagot keresel, mindig hallgass a szabóra, mert ő pontosan tudja, milyen kell.

A kézzel készült öltönyök titka a rejtett összetevőkön múlik. El sem tudjuk képzelni, milyen bonyolult folyamat egy jól szabott öltöny legyártása: az anyagválasztástól kezdve a szabáson át a próbákig nagyon hosszú az út, míg minden össze nem áll, és aztán tökéletesen passzol rád.”

De megéri.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom