Close
Mijazaki Hajao utolsó filmjét péntektől játsszák, és szándékosan nem árulnak el róla semmit

Mijazaki Hajao utolsó filmjét péntektől játsszák, és szándékosan nem árulnak el róla semmit

Csodálatosan japán antipromóciós filozófia a zseniális animációs rendezőtől.

Péntektől játsszák a japán mozikban Mijazaki Hajao nagy várakozás övezte Kimitacsi vado ikiru ka?  (Hogy éltek?) című animációs filmjét, ami a Ghibli stúdió 82 éves alapító mesterének közlése szerint az utolsó egészestés produkciója – írja a The Hollywood Reporter.

Az Oscar-díjas japán animációs rendezőnek utoljára egy évtizede mutatták be új filmjét: A Szél támad című, 2. világháborút idéző alkotásról akkor azt nyilatkozta, hogy valószínűleg az már az utolsó filmje.

A Kimitacsi vado ikiru ka? (Hogy éltek?) című rajzanimációról direkt nagyon kevés információt adtak ki:

a Ghibli stúdió vezető producere, Szuzuki Tosio, akit Mijazaki jobbkezének tartanak, július elején már bejelentette, hogy nem készítenek beharangozó reklámfilmet a mozihoz, mert azt szeretnék, ha a mozinézők minden prekoncepció nélkül néznék végig az alkotást.

A film címe egyébként egy 1937-ben kiadott japán regényre, Josino Genzaburo azonos című könyvére utal, de a történet Mijazaki eredeti alkotása. Az animációs filmet Japánban egyszerre kezdik forgalmazni a hagyományos és az IMAX-mozikban, a film nemzetközi forgalmazásáról egyelőre nincs hír.

Mijazaki  a Chihiro szellemországban című filmjéért nyerte el 2003-ban az Oscar-díjat, 2006-ban A vándorló palota, 2014-ben a Szél támad című animációs filmjét jelölték Oscarra, 2015-ben pedig életműdíjjal tüntette ki az amerikai filmakadémia.

animáció | hogy éltek | mijazaki hajao | Kimitacsi vado ikiru ka? | rajzfilm

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram