Close
Mikor és milyen magas sarkú cipőt érdemes választani?

Mikor és milyen magas sarkú cipőt érdemes választani?

Minden hölgy szekrényében lapul egy olyan magas sarkú cipő, amit imád, de nem túl kényelmes. Vannak, akik még csak gondolkodnak azon, hogy ideje lenne beszerezni egy elegáns darabot, amiben bárhol meg lehet jelenni. Amennyiben még nem sikerült megtalálni az igazit, a tökéleteset, ami elegáns és egyben vagány, akkor ez a cikk segíthet döntést hozni. Lássuk, hogy mikor és milyen magas sarkút érdemes viselni!

A magas sarkú cipők korszaka

A legtöbb esetben év elején – a bálok és az estélyek időszakán -, illetve nyáron, az esküvői szezonban kerülnek elő a magassarkúk. Nem árt tehát felkészülni, hogy minden évszakra legyen egy olyan darab, amit csak elő kell kapni és felvenni, és már mehetünk is az utunkra. A Borgo.hu elegáns magas sarkú cipői lehetőséget adnak arra, hogy mindig lenyűgözhessük a másik felet vagy egy egész társaságot. Fontos azonban, hogy még ilyenkor is törekedjünk a kényelemre, hiszen sok esetben órákon, akár egy egész napon keresztül viselni kell az adott darabot.

Mivel minden hölgy szeret néha egy kicsit Hamupipőkévé válni, kiszabadulni a mindennapokból, szépen felöltözni, így senki ruhatárából nem hiányozhat a magas sarkú. Ahhoz, hogy kicsíphessük magunkat, megjelenhessünk egy estén vagy egy bálon, fontos, hogy ne csak a ruhára helyezzük a hangsúlyt, hanem a cipőre is. A legtöbb esetben egész évben kaphatóak a minőségi és elegáns típusok, így mindegy, hogy mikor van rájuk szükség, garantáltan vásárolhatunk egyedi lábbelit.

Hogyan találjuk meg az igazi magas sarkú cipőt?

Vajon mit tehetünk azért, hogy az elegáns lábbeli miatt ne kelljen az egész estét egy sarokban ülve tölteni? A választásnál érdemes figyelni arra, hogy a cipő mindig fontos kiegészítője legyen a szettünknek, emellett legyen hosszú távon viselhető és kényelmes. Nem mindegy annak színe sem, hiszen míg egy feketével biztosan nem lövünk mellé, egy piros önmagában is sokat dobhat egy-egy összeállításon.

Vegyük figyelembe az adottságokat, a képességeket, hiszen nem mindenki tud hordani egy tizenöt centis magassarkút egy egész estén át. Nyugodtan választhatunk sokkal alacsonyabb, éppen pár centis változatot, amiben nem csak járni lehet kényelmesen, hanem akár táncolni is. Az sem mindegy, hogy mennyire töri az adott darab a sarkat vagy a lábfejet, hiszen ebben az esetben nem csak az adott estét tehetjük tönkre, hanem a következő napokat is.

Elegáns cipő=magas sarkú cipő?

Nem feltétlenül van szükség azonban arra, hogy magassarkút viseljünk, ha elegánsan szeretnék valahol megjelenni. Ha például egy hosszú estélyi ruhában szeretnénk részt venni egy eseményen, akkor alapvető választás lehet a tűsarkú, ami légiessé és egyedivé teszi a viselőjét. Léteznek azonban alacsony sarkú, vagy cica sarkú cipők, amik ugyanúgy elegánsan tudnak mutatni, ráadásul hosszabb távon sokkal kényelmesebbek. Lehet szó emellett szandálokról, esetleg telitalpú változatról, hiszen a nyári esküvők során ezek sokkal szellősebbek és praktikusabbak lehetnek.

Érdemes tehát alaposan megfontolni a magas sarkú választását!

 

pr

FOLYTASD EZZEL

Félcipő a stílusos férfinak – trendek 2023-ra

Szemészeti vizsgálat kisokos egy népszerű szemészettől

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram