Close
Így néznek ki belülről a világ legkisebb hotelszobái

Így néznek ki belülről a világ legkisebb hotelszobái

A mikroapartmanok világszerte egyre népszerűbbek, többek között a közösségi médiának köszönhetően. A parányi otthonok mellett pedig megszülettek a mikroszállodák is, amelyek aprócska belső terükkel keltik fel az utazók figyelmét. Mindegyik pici szálloda költséghatékony, van, amelyik köztudottan drága városokban kínál olcsó alternatívát, míg mások üzemeltetőit az egyedülálló szállásélmény motiválja.

Az Architectural Digest körbenézett a világban, hogy megtalálja a legkisebb szállodai szobákat. Ezek azok.

Capsule Inn (Oszaka, Japán)

Annak, aki egy autentikus kapszulaszállodai élményre vágyik, oda kell utaznia, ahonnan az egész koncepció ered: Oszakába. Bár sok hasonló ingatlan található városszerte,

az 1979-ben megnyílt Capsule Inn a világ első mikroszállodája volt.

Kisho Kurokawa, a Nakagin Capsule Tower építésze által tervezett szálloda a japán hatékonyságot és kompakt dizájnt egyesíti. Fontos azonban megjegyezni, hogy a szálloda jelenleg csak férfi utazók számára elérhető.

Panda Pod Hotel (Vancouver, Kanada)

A Vancouver közelében található Panda Pod Hotel az első kapszulaszálloda Kanadában. Az egyedülálló helyszínt azzal a céllal hozták létre, hogy mindenki számára elérhetőbbé tegyék az utazást. A világ felfedezése közben ugyanis a szállásköltségek számítanak a legnagyobb kiadásnak, ezt az akadályt szünteti meg például a kanadai mikrohotel is.

A kapszulaszobák egy méter szélesek, egy méter magasak és kicsivel több, mint két méter hosszúak.

Szinte hihetetlen, de a jól átgondolt tervezésnek köszönhetően még lehajtható kis asztalt is tartalmaznak. A kapszulaszobák mellett a vendégek közös fürdőszobákat és zuhanyzókat is használhatnak, ahol a hagyományos szállodai kiegészítőket, így piperecikkeket, papucsokat, törülközőket, hajszárítót és töltőállomást is igénybe vehetnek.

TuboHotel La Tatacoa (Villavieja, Kolumbia)

A TuboHotel La Tatacoa vendégei a kempingélményt tapasztalhatják meg valódi ágyakkal és telepített miniszobákkal. Minden kis helyiséget saját ablakkal és sötétítőfüggönnyel láttak el,

a betoncsövekben pedig queen size matracokat helyeztek el.

Az élénk árnyalatokra festett kapszulaszobák egy kempingben találhatók, ahol közös medence, étterem és fürdőhelyiség is található. Az egyedülálló kemping a Magdalena folyó partján épült Villavieja városában, a Tatacoa-sivatagban.

Das Parkhotel (Németország)

A TuboHotelhez hasonlóan a Das Parkhotel is betoncsövekben nyújt szálláslehetőséget. Ott az újrahasznosított csatornacsöveket tudatosan hagyták dísztelenül, s

míg kívül rusztikus és minimalista, belül meglepően kényelmes.

Az alternatív szobák belmagassága elegendő, az ágy optimális méretű, alatta pedig tárolóhely is található. A szobában villany és gyapjútakaró várja a vendégeket.

CityHub (Amszterdam, Hollandia)

Az amszterdami CityHub szobái kicsit úgy nézhetnek ki, mint egy Tetris játék – és pontosan ez a lényegük. Az L-alakú szobákban egy king size ágy és egy kis szekrény található. Ez utóbbiak a csomagok tárolása mellett a kabátok felakasztását is lehetővé teszik. A kapszulaszobák hangszigeteltek, így az alattunk vagy felettünk alvókat sem zavarjuk. Sőt,

a parányi szobákban hangulatfényeket is be lehet állítani.

A kapszulaszálláshoz természetesen közösségi terek is tartoznak, a recepció társalgóként és bárként is funkcionál, ahol a vendégek megismerkedhetnek egymással. Hasonló kapszulahoteleket működtet a tulajdonos Rotterdamban és Koppenhágában is.

(Forrás: Architectural Digest, fotók: hivatalos oldalak)

mikrohotel | kapszulaszoba | mikroszálloda | nagy sztori | kapszulaszálloda

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram