Close
Milyen állásokat hirdet a cég? Egy jó állásportál megmutatja!

Milyen állásokat hirdet a cég? Egy jó állásportál megmutatja!

Minden álláskereső számára létezik az az amerikai, akarom mondani magyar álom, amit el szeretne érni. Sokan ezt egy konkrét vállalattal azonosítják, ahova be szeretnének jutni. Mi arra biztatunk mindenkit, hogy ne engedje el azt álmot, ki tudja, talán egyszer sikerül…

A következő cikkben most arról lesz szó, hogyan kereshetjük meg az adott, kiválasztott cég által közzétett hirdetéseket.

Weboldal vagy közösségi média?

Az emberek 90%-a úgy gondolja, hogy ha egy bizonyos vállalat nyitott pozícióit szeretné figyelni, két lehetőség marad: a cég hivatalos weboldalát és a közösségi média felületén található hivatalos oldalát figyelni. Ez viszont sokszor macerás, és az sem biztos, hogy minden felületen egységesen hirdetik az állást. A https://nyiregyhazaallas.hu/vallalatok állásportál aloldalán például összegyűjtötték az aktívan hirdető vállalatokat, tehát igen, szűrhetünk cégek szerint is a keresési folyamat alatt.

Ha álláskereső oldalt használunk, minden egyszerűbb, s nagy valószínűséggel kedvenc cégünk is képviselteti magát ezen a felületen néhány hirdetéssel. A cég nevére történő kattintást követően elénk tárul majd az összes, a potenciális munkaadó által felkínált ajánlat. Így egyből látjuk, hogy miből válogathatunk. Ez ily módon egyszerű, gyors és könnyen használható. Kell ennél több?

Tartsunk több vasat a tűzben!

Nyilvánvalóan mindig lesz egy kedvenc, egy “igazi”, egy olyan vállalkozás, amit csodálunk, de nem szabad ragaszkodnunk egyetlen névhez. Sajnos nagy az esély arra, hogy ezt a bizonyos vállalatot megrohamozzák a pályázók, és lehet, hogy nem minket fognak választani. Ez mindig benne van a pakliban, de ne keseredjünk el!

Amikor pályázunk, olvassunk el több hirdetést, és ha találunk még olyanokat, amelyek szimpatikusak számunkra, akkor jelentkezzünk arra is! Az álláskeresés tipikusan egy olyan folyamat, amely során több vasat kell a tűzben tartanunk.

Akkor se tűnjünk el az állásportálról, ha esetleg álmaink munkaadója nincs jelen a felületen, ettől még böngészhetünk mások hirdetései között is.

Amikor dönteni kell…

Egy munka elvállalásához két dologra van szükség: az egyik, hogy a leendő munkaadó alkalmasnak találjon minket a pozíció betöltésére, és az, hogy elnyerje a tetszésünket az ajánlata. Sokan ez utóbbi szempontot figyelmen kívül hagyják, aztán egy hónap után ismét belekerülnek abba a végtelennek tűnő álláskeresési spirálba, amelyen már egyszer túljutottak. Ez így nincs rendjén.

Merjünk nemet mondani, ha úgy érezzük, hogy valami nem stimmel! Tudnunk kell azt, hogy számunkra mi a jó! Ezt más nem fogja megmondani nekünk!

Reméljük, hogy ezzel a kis cikkel valóban segíthettünk azoknak, akik nem tudják, hogyan kezdjenek neki a böngészésnek, tehát a három tipp:

– Keressünk egy jó állásportált!

– Regisztráljunk!

– Keressünk célzottan, akár régió, munkakör vagy cégnév szerint!

Ha ezekre figyelünk, sikerrel járunk!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram