Close
Milyen előnyei vannak az autóüveg fóliák használatának?

Milyen előnyei vannak az autóüveg fóliák használatának?

Autónk motorjáról rendszeres tuningolással és karbantartással szoktunk gondoskodni, de eszünkbe jutott-e már a jármű ablakainak ápolása? Erre az egyik legjobb megoldás egy szakszerűen telepített és minőségi autóablak fólia. Sokan úgy vélik, hogy a fólia csupán esztétikai funkciót lát el – a használata azonban számos funkcionális előnyt is magában hordoz. Lássuk a 3 legnépszerűbb indokot, amiért megéri autóüveg fóliát telepíteni kocsinkra!

Blokkolja a káros UV sugarakat

A minőségi autóablak fóliák a káros ultraibolya sugarak akár 99%-át is kiszűrik, ami az elektromágneses sugárzás egyik formája. Ha sokáig vagyunk kitéve UV sugárzásnak védelem nélkül, a bőr károsodásához, pl. égési sérülésekhez vagy idő előtti öregedéséhez, valamint bőrrákhoz is vezethet. Már az átlátszó vagy enyhén sötétített fóliák is hatásos védelmet nyújtanak, és remekül kizárják az UVA és UVB sugarakat. Tipp: a LLumar autóablak fóliák a legmagasabb színvonalat képviselik a hazai és nemzetközi piacon – a minőségükre típustól függően 5 évtől akár élettartamig terjedő garanciát vállal a gyártó.

Hatékonyan csökkenti a hőmérsékletet

Ha minden utas számára szeretnénk gondoskodni a megfelelő komfortról vezetés közben, akkor az autóablak fóliák segíthetnek megoldani a dilemmát. A folyamatos légkondicionáló használat nemcsak megnöveli az üzemanyagfogyasztást – és ezáltal csökken a jármű teljesítménye -, de sokaknak fizikai tüneteket is okoz, pl. szemszárazság, fejfájás stb. Egy minőségi autóablak fóliával több fokkal is csökkenthetjük a kocsi utastérben a hőmérsékletet, így mindenkinek kényelmes lesz az utazás.

Nagyobb biztonság és magánszféra

Nem szabad alábecsülni az autóablak fóliák biztonsági előnyeit: úgy tervezték őket, hogy nagyobb külső erőbehatás esetén is egyben tartsa az üveget. Egy nemkívánatos baleset esetén a minőségi ablakfólia életeket menthet, és védenek a szerterepülő üvegszilánkok ellen is. Ezenfelül a tolvajok dolgát is nagymértékben megnehezítik azáltal, hogy roppant nehéz lesz betörniük egy fóliázott ablakot – egy „csupasz” üvegen keresztül ez mindössze pár másodpercen belül sikerülne.

A fokozott biztonsághoz és nyugalomhoz a sötétített fóliaváltozatok úgy is hozzájárulnak, hogy nem lehet rajtuk keresztül belátni az utastérbe. Amikor leparkoljuk az autót nyugodtan otthagyhatjuk, mivel tudjuk, hogy a fóliának köszönhetően a kíváncsi szemek nem látják a benne lévő értékeket. Emellett azok számára is nyugalmat hoz a sötétfóliával ellátott autóüveg, akik szeretnék megtartani privátszférájukat, és elkerülnék a befelé bámészkodó tekinteteket.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram