Close
Milyen előnyei vannak az autóüveg fóliák használatának?

Milyen előnyei vannak az autóüveg fóliák használatának?

Autónk motorjáról rendszeres tuningolással és karbantartással szoktunk gondoskodni, de eszünkbe jutott-e már a jármű ablakainak ápolása? Erre az egyik legjobb megoldás egy szakszerűen telepített és minőségi autóablak fólia. Sokan úgy vélik, hogy a fólia csupán esztétikai funkciót lát el – a használata azonban számos funkcionális előnyt is magában hordoz. Lássuk a 3 legnépszerűbb indokot, amiért megéri autóüveg fóliát telepíteni kocsinkra!

Blokkolja a káros UV sugarakat

A minőségi autóablak fóliák a káros ultraibolya sugarak akár 99%-át is kiszűrik, ami az elektromágneses sugárzás egyik formája. Ha sokáig vagyunk kitéve UV sugárzásnak védelem nélkül, a bőr károsodásához, pl. égési sérülésekhez vagy idő előtti öregedéséhez, valamint bőrrákhoz is vezethet. Már az átlátszó vagy enyhén sötétített fóliák is hatásos védelmet nyújtanak, és remekül kizárják az UVA és UVB sugarakat. Tipp: a LLumar autóablak fóliák a legmagasabb színvonalat képviselik a hazai és nemzetközi piacon – a minőségükre típustól függően 5 évtől akár élettartamig terjedő garanciát vállal a gyártó.

Hatékonyan csökkenti a hőmérsékletet

Ha minden utas számára szeretnénk gondoskodni a megfelelő komfortról vezetés közben, akkor az autóablak fóliák segíthetnek megoldani a dilemmát. A folyamatos légkondicionáló használat nemcsak megnöveli az üzemanyagfogyasztást – és ezáltal csökken a jármű teljesítménye -, de sokaknak fizikai tüneteket is okoz, pl. szemszárazság, fejfájás stb. Egy minőségi autóablak fóliával több fokkal is csökkenthetjük a kocsi utastérben a hőmérsékletet, így mindenkinek kényelmes lesz az utazás.

Nagyobb biztonság és magánszféra

Nem szabad alábecsülni az autóablak fóliák biztonsági előnyeit: úgy tervezték őket, hogy nagyobb külső erőbehatás esetén is egyben tartsa az üveget. Egy nemkívánatos baleset esetén a minőségi ablakfólia életeket menthet, és védenek a szerterepülő üvegszilánkok ellen is. Ezenfelül a tolvajok dolgát is nagymértékben megnehezítik azáltal, hogy roppant nehéz lesz betörniük egy fóliázott ablakot – egy „csupasz” üvegen keresztül ez mindössze pár másodpercen belül sikerülne.

A fokozott biztonsághoz és nyugalomhoz a sötétített fóliaváltozatok úgy is hozzájárulnak, hogy nem lehet rajtuk keresztül belátni az utastérbe. Amikor leparkoljuk az autót nyugodtan otthagyhatjuk, mivel tudjuk, hogy a fóliának köszönhetően a kíváncsi szemek nem látják a benne lévő értékeket. Emellett azok számára is nyugalmat hoz a sötétfóliával ellátott autóüveg, akik szeretnék megtartani privátszférájukat, és elkerülnék a befelé bámészkodó tekinteteket.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Utazótáska vagy bőrönd? Mit vigyél magaddal utazáshoz?

Alapvető tudnivalók a fehérjékről

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom