Close
Milyen elven működik egy forrólevegős sütő?

Milyen elven működik egy forrólevegős sütő?

A fritőz, vagy olajsütő a régebbi időkben nagyon sok háziasszony kedvencévé vált, rengeteg háztartásban lehetett vele találkozni, hiszen egy nagyon hasznos szerkezetről beszélünk, amiben könnyen és gyorsan el lehetett készíteni a családi ebédet vagy vacsorát. Mára azonban ez kimondottan perifériára szorulni látszik, hiszen egyre több helyen hallani, olvasni arról, hogy a bő olajban való sütés számos egészségre káros hatással jár. Így válik egyre népszerűbbé az olajmentes alternatíva, az airfryer.

Hogyan működik az airfryer?

Életmódváltáson gondolkozol, és kellene egy hű társ az ételek egészséges alternatívájának elkészítéshez? Válogass a Cosori prémium forrólevegős sütői közül, hogy egyszerűen és gyorsan menjen az egészséges ételek elkészítése!

A forrólevegős sütő fiókjában a hőmérséklet egyenletesen oszlik el a ventilátor működésének köszönhetően. Így az ételek elhelyezkedéstől függetlenül egyformán fognak megsülni, valamint a belőlük kiáramló gőz és pára sem tud olyan könnyen visszaszivárogni az ételekbe, így egy nagyon kellemes, ropogós textúrát tudsz elérni ezzel az eszközzel anélkül, hogy olajat kellene használni a sütéshez.

Hogyan használd a forrólevegős sütőt?

Tulajdonképpen végtelenül egyszerű ezeknek a gépeknek a használata, mivel előre bevitt programok segítségével könnyedén kiválaszthatod az elkészíteni kívánt étel típusát, majd egy gombnyomás segítségével el is indíthatod azt. Persze annak sincs a legtöbb esetben semmi akadálya, hogy manuálisan programozd be a sütési módot. Érdemes ekkor azonban jól átgondolni, hogy milyen ignyei is vannak az adott ételnek, hogy biztosan jó hőmérsékleti tartományban és kellő ideig dolgozzon számodra a technika.

Az airfryer és a fogyás

Amikor az ember diétába kezd, az olajban sütött ételek elhagyása az első napirendi pontok között szerepel. Nem véletlen, hiszen a szervezetben számos lerakódást okozhatnak az olajok, amik nagyon sok, és számos esetben kellemetlen egészségügyi kockázattal járnak. És ezek azok a lemondások, amik miatt a legtöbb embernek elakad az életmódváltása, vagy esetleg teljesen meg is bukik. Sokkal könnyebb úgy elkezdeni ezt a folyamatot, ha nem kizárni próbáljuk ezeket az ételeket az életünkből, hanem keresünk egy alternatív megoldást  vagy egy másfajta elkészítési módot, ami kevesebb károsító hatással jár. Ez pedig ebben az esetben nem más, mint az airfryer, vagy forrólevegős sütő.

Az olaj szinte teljes elhagyása mellett is ugyanolyan ropogós végeredményt lehet elérni, és nem veszít az elkészült étel az ízének értékéből sem. Mindemellett az olaj kiiktatásával rengeteg kalóriát tudsz megspórolni, amivel nagy deficitet tudsz elérni, a fogyás pedig sokkal könnyebben indul meg a régi kedvenceit fogyasztása mellett is.

Készen állsz az egészséges ételkészítésre? Ha igen, szerezd be a saját airfryer-ed még ma!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Félcipő a stílusos férfinak – trendek 2023-ra

Szemészeti vizsgálat kisokos egy népszerű szemészettől

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram