Milyen esetekben nyújt védelmet a pormaszk?

Az egyéni légzésvédő felszerelések célja védelmet nyújtani a viselőjének a levegőben lévő láthatatlan, apró, káros részecskék, szennyeződések, például porszemcsék ellen.

 

Pormaszkra nemcsak bizonyos munkakörülmények között, hanem a városi közlekedésben, illetve a házilag végzett lakás- vagy bútorfelújítási, javítási munkálatok közben is szükség lehet, amikor rengeteg por keletkezik a tevékenység végzése során. A különböző részecskék a tüdőbe kerülve súlyosan károsíthatják azt, és akár maradandó egészségkárosodást is okozhatnak. Ez ellen jelenthetnek megoldást a pormaszkok, amennyiben az előírásoknak megfelelően viseli.

 

Jelentős munkahelyi kockázatok

 

Számos iparágban léteznek olyan munkakörülmények, amelyekben a munkavállalók nap mint nap ki vannak téve különféle egészségkárosító veszélyeknek. A kockázatok mérséklése a munkáltatók elsődleges feladata, ennek keretében kötelesek a munkavállalókat egyéni védőfelszereléssel ellátni, erre szolgálnak az Épkézláb Munkaruha pormaszkjai is. Törvény, illetve különböző jogszabályok rendelkeznek arról, hogy milyen esetekben és hogyan kell eljárniuk, de minden esetben kötelező megfelelő felszerelést biztosítani.

 

A levegőben lévő káros részecskék belégzése veszélyt jelent a munkavállalók egészségére, testi épségére, biztonságára, elsősorban a tüdőt károsítják, és azonnali vagy hosszabb távú, súlyos tüneteket, krónikus betegségeket eredményeznek. Ezek lehetnek allergia, asztma, tartós köhögés, fulladás vagy légszomj is.

 

Milyen légzésvédelmi eszközök léteznek?

 

A légzés alapvető emberi funkció, egészségünk érdekében a tiszta levegő létfontosságú. Vannak azonban olyan munkahelyek, munkafolyamatok, amelyek során finom részecskék, gőzök, gázok vagy szennyezett levegő kerül a légutakba, onnan pedig a nyálkahártyára, a tüdőbe, ahol károsítják azokat, illetve a szervezetet, különféle súlyosságú panaszokat és legrosszabb esetben akár halált is okoznak.

 

A jól, a munkahelyi kockázatoknak megfelelően megválasztott légzésvédő eszközök képesek a szennyező anyagok levegőből történő kiszűrésére, ezáltal garantálják az egészséges munkavégzést.

A különböző pormaszkok, részecskeszűrő félálarcok és más, szűrőanyagból készülő egyszer használatos, eldobható típusok.

 

Porvédő maszkok gyakori típusai

A porvédő maszkok védelmet nyújtanak a levegőben szálló részecskék, a por, a füst, a köd, a rostok és a mikroorganizmusok ellen.

Egyes maszkok eldobható kivitelben, egyszerű kialakítással kaphatók, könnyű használatot tesznek lehetővé, míg mások szeleppel rendelkeznek, ezáltal kényelmesebb viseletet biztosítanak akár hosszabb munkavégzés során is.

A pormaszkok megvédik a viselőjüket a szilárd és folyékony részecskék ellen, azonban hatástalanok a mérgező gőzök és gázok ellen. Védelmi típusuk szerint FFP1, FFP2 és FFP3 osztályba sorolhatók.

Amennyiben a munkakörülmények, a munkakör igényli, válasszon Ön is hatékony, biztonságos és könnyen használható pormaszkokat igényei szerint.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom