Close
Minden tömegrendezvény elmarad Magyarországon augusztus közepéig

Minden tömegrendezvény elmarad Magyarországon augusztus közepéig

Pontot tett a nyári fesztiválok és koncertek sokunkat emésztő kérdésére egy mai kormányrendelet.

Idén nem lesz Sziget Fesztivál, Volt, EFOTT, Művészetek Völgye, Balaton Sound és RockMaraton sem, valamint semmilyen olyan tömegrendezvény, amit augusztus 15-ig rendeztek volna meg a szervezők. A rendelet az ötszáz főt meghaladó tömegrendezvényekre vonatkozik, így beleesnek stadionos és arénás bulik és koncertek is.

Tehát már biztosan nem lesz a nyáron Aerosmith-, Korn-, System Of A Down- vagy épp Judas Priest-koncert sem. Az ezeknek helyszínt biztosító olyan egységek is biztosan zárva tartanak majd a nyáron, mint a Budapest Park vagy a Barba Negra Track.

A szomorú döntésnek – mivel azért nem egy törölt eseménybe fájdalmasan belesajdult a szívünk, még akkor is, ha kevés remény volt a nyári fesztiválszezon megtartására – pozitív hatásai is vannak, ugyanis így a szervezőknek nem kell lemondaniuk a zenekarokat és potenciálisan óriási kártérítéseket fizetniük, hanem hivatkozhatnak vis majorra. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter pedig abban bízik, hogy augusztus 20-a után már lehet rendezvényeket tartani – például az államalapítási ünnepségeket –, de erről egyelőre még nincs határozat.

Ez is érdekelhet:

Sziget Fesztivál | budapest park | koronavírus | Művészetek Völgye | miniszterelnökség

FOLYTASD EZZEL

Ebben az egyszerű, de imádnivaló látványban már két éve nem volt részünk

Több mint 55 milliárd forintnyi műkincset foglaltak le Putyin kedvenc építészétől

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom