Close
Minden üzletet és szolgáltatást bezárnak az alapvető fontosságú boltokon kívül Csehországban

Minden üzletet és szolgáltatást bezárnak az alapvető fontosságú boltokon kívül Csehországban

Csehországban az alapvető fontosságú boltokon kívül minden üzletet és szolgáltatást bezárnak, továbbá csak dolgozni, vásárolni és orvoshoz mehetnek az emberek. Az intézkedések november elejéig maradnak érvényben. 

Andrej Babiš miniszterelnök elnézést kért a lakosságtól és a vállalkozóktól, de azt mondta, „a döntést a lakosság életének védelme érdekében” hozta meg a kormány, mert az eddigi intézkedések nem hozták meg a várt eredményt. Andrej Babiš szerint ha nem tennének radikális lépéseket, november elejére összeomlana a cseh egészégügyi rendszer.

A prágai Károly híd

Szerda reggeltől a köztereken és autóban is kötelező a maszk.

Ez alól kivétel, ha kizárólag családtagok vannak együtt, illetve ha az emberek sportolnak. Zárt termekben, tömegközlekedési eszközökön a maszkok viselése már néhány hete kötelező.

A prágai óváros régi utcáin is kötelező a maszk hordása

Az Európai Unióban jó ideje Csehországban a legmagasabb az egymillió főre vetített napi halálozási szám, most majdnem 7. A második helyen Magyarország áll, szinte holtversenyben Romániával (3,5 és 3,4).

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI)

csehország | prága | korlátozások

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram