Close
Minden üzletet és szolgáltatást bezárnak az alapvető fontosságú boltokon kívül Csehországban

Minden üzletet és szolgáltatást bezárnak az alapvető fontosságú boltokon kívül Csehországban

Csehországban az alapvető fontosságú boltokon kívül minden üzletet és szolgáltatást bezárnak, továbbá csak dolgozni, vásárolni és orvoshoz mehetnek az emberek. Az intézkedések november elejéig maradnak érvényben. 

Andrej Babiš miniszterelnök elnézést kért a lakosságtól és a vállalkozóktól, de azt mondta, „a döntést a lakosság életének védelme érdekében” hozta meg a kormány, mert az eddigi intézkedések nem hozták meg a várt eredményt. Andrej Babiš szerint ha nem tennének radikális lépéseket, november elejére összeomlana a cseh egészégügyi rendszer.

A prágai Károly híd

Szerda reggeltől a köztereken és autóban is kötelező a maszk.

Ez alól kivétel, ha kizárólag családtagok vannak együtt, illetve ha az emberek sportolnak. Zárt termekben, tömegközlekedési eszközökön a maszkok viselése már néhány hete kötelező.

A prágai óváros régi utcáin is kötelező a maszk hordása

Az Európai Unióban jó ideje Csehországban a legmagasabb az egymillió főre vetített napi halálozási szám, most majdnem 7. A második helyen Magyarország áll, szinte holtversenyben Romániával (3,5 és 3,4).

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI)

FOLYTASD EZZEL
Egy covidosa sem volt ennek a mesebeli szigetnek, aztán leszállt egy repülőgép
Özönlenek a látogatók ebbe a parkba, úgyhogy sorsolni kell a helyeket
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom